Культурна індустрія приносить Україні 4 відсотки ВВП - Гройсман

Культурна індустрія приносить Україні 4 відсотки ВВП - Гройсман

Укрінформ
Децентралізація відкрила нові можливості для розвитку культури в Україні, зокрема в територіальних громадах.

Про це у п'ятницю в місті Тульчин повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на 2-й конференції «Культура та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чим бідніші громади, тим частіше вони за остаточним принципом звертають увагу на питання культури, культурного розвитку та інфраструктури. Тому нині в умовах децентралізації у нас є шанс, є фінансовий інструмент, і ми можемо накопичити фінансові ресурси та вирішити як їх використовувати. Як ті, хто приймає рішення, ми маємо отримати ці можливості, примножити те, що в нашій компетенції, і передати наступним поколінням», - сказав Гройсман.

Читайте також: Прем'єр назвав ворогами України всіх, хто підігрує Кремлю у ЗМІ

Прем'єр зазначив, що в Україні недооцінений економічний ефект культури та креативної індустрії, а тому стратегія розвитку кожної громади повинна містити цю складову. Зокрема Прем'єр наголосив на успіхах українського кіно, які почалися після початку підтримки державою. Він зазначив, що кіноіндустрії виділено 1 млрд гривень, і як наслідок з'явилися нові високоякісні вітчизняні фільми, зокрема з патріотичною складовою.

За даними досліджень, культура і креативна індустрія приносять Україні 4 відсотки ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-