Прем'єр назвав ворогами України всіх, хто підігрує Кремлю у ЗМІ

Прем'єр назвав ворогами України всіх, хто підігрує Кремлю у ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що державні органи мають вживати жорстких заходів до осіб, які скоюють злочини проти громадян України, в тому числі і в інформаційному просторі. 

Про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на запитання першого заступника голови фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я глибоко переконаний, що треба вживати всіх жорстких заходів до тих, хто скоює злочини щодо наших громадян, в тому числі в інформаційному характері, які підривають основи нашої державності. Я вважаю, що і Нацрада і законодавство держави у демократичний спосіб мають бути жорсткими до тих, хто цим займається. Це не менший злочин, ніж те, що зараз відбувається на Донбасі руками Кремля”, - заявив Гройсман.

За його словами, всі ті, хто підігрує сьогодні Кремлю в інформаційному просторі, - “це реальні вороги України, нашої державності, незалежності, це ті, хто нездатні зробити нічого на користь України, щоб вона стала сильнішою, а звикли завжди стояти на колінах, що є непритаманним для українського народу". 

Так, Тетерук заявив, що фракція "Народний фронт" обурена ситуацією, яка відбувається в інформаційному просторі України, за якої "українофоби можуть абсолютно вільно транслювати брехливі заяви Кремля, що нібито український режисер Олег Сенцов є терористом і тим, хто здійснює злочини проти українського народу".

"Ми вимагаємо від вас, щоб ви віддали відповідним міністерствам вказівки щодо вдосконалення захисту інформаційного простору України від зовнішнього інформаційного впливу. Я також звертаюсь до голови Служби безпеки України надати належну правову оцінку тим заявам, які лунають з деяких телеканалів, які повністю повторюють пропагандистські тези Кремля. Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має ретельно вивчити це питання і в найкоротший термін переглянути питання надання ліцензії каналам, які сприяють розповсюдженню брехливої кремлівської пропаганди і українофобських висловів окремих депутатів, на кшталт Мураєва”, - наголосив Тетерук, звертаючись до Гройсмана. 

Читайте також: У Раді сталася сутичка між Березою і Долженковим

Прем'єр-міністр відповів, що абсолютно згоден із позицією Тетерука. 

"Це ж треба так не любити країну, в якій народився, щоб дозволяти собі такі вислови, які абсолютно неприйнятні для нормальної людини. Але я думаю, що там немає абсолютно жодних цінностей, окрім, напевно, грошей. Але то така справа - я думаю, історія все розставить на свої місця. Так, справді сьогодні є багато бранців Кремля, які зазнають безпрецедентних тортур в ХХІ столітті в світі, який декларує захист демократії, цінностей, але, на превеликий жаль, сьогодні ми маємо величезні виклики, і ми, весь демократичний світ, маємо дати їм відсіч", - додав Прем'єр-міністр. 

Зі свого боку заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд сказала, що з огляду на це народні депутати мають звернутися до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту задля того, щоб комітет розслідував такі випадки і зробив висновок з позиції дотримання етики. 

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, 7 червня в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що український політв'язень Олег Сенцов "готував підпали та вибухи" і "для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм".

Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ. 

Нині в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-