У Петербурзі помер відомий актор Леонід Неведомський

У Петербурзі помер відомий актор Леонід Неведомський

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі на 79-му році життя помер відомий російський актор Леонід Неведомський.

Про це повідомляється на сайті Великого драматичного театру ім. Г. О. Товстоногова, де працював актор.

"3 червня 2018 року на 79-му році життя помер актор БДТ, народний артист Росії Леонід Віталійович Неведомський... Талант артиста прикрашав сцену нашого театру більше п'ятидесяти років. Йому пощастило працювати з Г. О. Товстоноговим у багатьох легендарних спектаклях, що увійшли до літопису вітчизняного театру", - говориться в повідомленні.

Леонід Неведомський народився 13 жовтня 1939 року у Вітебську(Білорусь), в сім'ї військового хірурга і мікробіолога. У 1967 році закінчив Ленінградський інститут театру, музики і кінематографії та отримав запрошення приєднатися до трупи БДТ. У той же рік молодий актор дебютував в ролі Джона Ріда в поставленому Георгієм Товстоноговим спектаклі "Правду! Нічого, крім правди!".

За час служби в театрі Неведомський виконав більше 40 ролей, серед яких Дуглас в шекспірівській хроніці "Король Генріх IV", Підтьолків в постановці "Тихого Дону" Михайла Шолохова, роль Держиморди, а потім судді Ляпкіна-Тяпкіна в постановці "Ревізора" Гоголя.

З середини 1960-х років актор активно знімався у кіно. В його фільмографії більше 100 робіт, у тому числі в стрічках: "Циган", "Повернення Будулая", "Мачуха", "Дамське танго" та багатьох інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-