Порошенко відкрив міжнародний фестиваль Odessa Classics

Порошенко відкрив міжнародний фестиваль Odessa Classics

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відкрив міжнародний фестиваль класичної музики Odessa Classics.

Про це повідомляється на його сторінці у Facebook.

У виступі під час відкриття фестивалю глава держави наголосив, що високе виконавче мистецтво і розвиток творчих традицій - це те, що характеризує Odessa Classiсs.

«Високе виконавче мистецтво, майстерність, розвиток творчих традицій, популяризація кращих надбань класичної та сучасної музики, рівно як і пошуки нових форм, - це те, що найкраще характеризує Odessa Classiсs», - зазначив Порошенко.

Він також відзначив, що відкриття фестивалю збігається з Міжнародним днем захисту дітей, і що в рамках Odessa Classiсs відбувається творчий конкурс серед учнів музичних шкіл пам'яті відомого професора Серафими Могилевської.

«Я бажаю успіху всім дітям, бо це майбутнє України», -  додав Президент.

Під час виступу Порошенко також згадав про Героя України, відомого оперного співака Василя Сліпака та попросив вшанувати його пам'ять оплесками.

Читайте також: Parade-fest: мистецтво маніфесту. Прем'єра по-харківськи

«Не можемо зараз не згадати українського оперного співака, який хотів присвятити все своє життя класичній музиці, досяг успіху на європейських сценах, але в найважчу годину пішов боронити Україну і загинув від руки ворожого снайпера. Ви всі знаєте його ім'я, і це Герой України Василь Сліпак», - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 1 червня перебуває з робочою поїздкою в Одеській області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-