У Києві відкрили Книжковий арсенал і закликали підтримати Сенцова

У Києві відкрили Книжковий арсенал і закликали підтримати Сенцова

Фото
Укрінформ
У Києві офіційно відкрили VІII міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал" закликом підтримати незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розпочати я хочу зі слів підтримки українського режисера Олега Сенцова. Ми маємо зробити все для його порятунку, так само як зробити все для всіх українських в'язнів у Росії. Про це не можна мовчати і тільки наш спільний голос дає шанс на перемогу", - заявила генеральний директор "Мистецького арсеналу" Олеся Островська-Люта під час офіційного відкриття фестивалю.

Як повідомлялось, цьогоріч захід відвідають близько 200 українських письменників і сотні гостей з 31 країни світу.

На фестивалі представлять спеціальні проекти, пов’язані із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття, переживання і проживання історій.

Також понад 150 видавництв і нішових проектів представлять на фестивалі свої новинки.

Президентське подружжя відвідало щорічний фестиваль "Книжковий арсенал" / Фото: Микола Лазаренко, Михайло Марків

У Міжнародній програмі серед гостей цього року: експерт ЮНЕСКО і директор Паризького інституту практичної філософії, один з найвідоміших спеціалістів з дитячого розвитку Оскар Бреніф’є (Франція), поет, перекладач і правозахисник, один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова (Литва), яскравий представник хорватської та боснійської літератур Міленко Єргович (Боснія і Герцеговина), президент Американської асоціації літературних перекладачів Арон Ажі (США), президент ісландського PEN-клубу, знаний ісландський письменник Сйон, провідний ізраїльський автор Меїр Шалєв (Ізраїль), одна з найпомітніших італійських письменниць Франческа Меландрі (Італія), всесвітньо відома письменниця, есеїстка і журналістка Славенка Дракуліч (Хорватія-Швеція).

Читайте також: PinchukArtCentre презентує свою першу книгу на Книжковому Арсеналі

"Книжковий арсенал" триватиме до 3 червня у столичному "Мистецькому арсеналі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-