На ювілеї Луганської області хочуть встановити рекорд з виконання

На ювілеї Луганської області хочуть встановити рекорд з виконання "Слобожанської польки"

Укрінформ
Півтисячі танцюристів одночасно виконають «Слобожанську польку» з нагоди 80-річного ювілею утворення Луганської області.

Про це Укрінформу повідомила співачка, волонтер і громадський діяч Анжеліка Рудницька.  

«Танцюристи з 80-ти хореографічних колективів одночасно виконають цей український танець та зафіксують цей факт у Книзі рекордів України», - зазначила вона. 

За словами Рудницької, святкування ювілею області пройде під гаслом «Луганщина - це Україна», а танець-рекордсмен продемонструють 2 червня у Сєверодонецьку - місті, яке наразі виконує роль обласного центру.

Вона додала, що для постановки номера було залучено хореографічні колективи з усіх районів підконтрольної українській владі частини Луганщини. Місцевий композитор Ілля Ханенко спеціально написав музику, а сєверодонецькі хореографи Ірина Сєрікова та Алла Жуля виконали постановку танцю. Загалом на підготовку номеру знадобилося близько півроку.

Читайте також: "Дунайські гостини" стартують на три тижні пізніше

У Сєверодонецьку також запланована розважальна програма з виступом Луганського обласного козачого театру, концерт гурту обласної філармонії «БеZMeЖ», яскраве лазерне шоу.

Цього дня відбудеться фінал обласної культурно-мистецької акції «Український формат», яка проходить за підтримки Міністерства культури, де визначать найталановитішого караоке-артиста Луганщини.

Запрошеними зірками заходу будуть заслужені артистки України Анжеліка Рудницька та Ярослава Руденко, гурт «G-ART» та рок-гурт «Без обмежень».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-