Павло Дворський з синами виступив у Берліні

Павло Дворський з синами виступив у Берліні

Фото, відео
Укрінформ
Народний артист України Павло Дворський та його сини - соліст Чернівецької обласної філармонії Павло Дворський (молодший) і співак В'ячеслав Дворський - дали концерт у Берліні.

На їхній виступ прийшли люди з української громади німецької столиці і друзі з різних країн, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Далеко від рідного краю люди бережуть мову, пісні, культуру. Я щасливий, що у Берліні зараз звучала рідна пісня, яка об'єднує всіх українців", - сказав Павло Дворський кореспондентові Укрінформу після концерту.

Це другий його приїзд у Берлін, перший був рівно 30 років тому, в 1988-му, коли він разом з Назарієм Яремчуком і ансамблем «Смерічка» співали біля Бранденбурзьких воріт, стіни, яка розділяла Західний і Східний Берлін.

Читайте також: Українська опера IYOV вперше прозвучала у Роттердамі

"Пісні, які ми співаємо, об'єднують людей, роблять їх патріотично налаштованими. Особливо зараз це важливо, у такий нелегкий для Батьківщини час, коли ми витримуємо таку страшну агресію", - говорить автор таких відомих пісень як "Стожари", "Смерекова хата" та багатьох інших.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Він переконаний, що добра, щира пісня об'єднує, зачіпає кращі струни сердець, людської душі. "Коли приходять люди, приводять дітей, і в Україні, і далеко за її межами, співають з нами разом, ми вважаємо, що ми свою місію як співаки, як композитори, як вісники рідної України виконуємо", - каже народний артист України.

На те, що держава такі концерти зараз фінансово не підтримує, Дворський не ображається. "Держава повинна виконати те, що їй належить - захистити нашу землю. А ми будемо захищати піснею, словом, гарним настроєм", - посміхається він.

Його молодший син, співак і композитор В'ячеслав розповів, що у форматі тріо він з батьком і братом працюють близько 2,5 роки. За цей час встигли об'їздити багато країн - були, зокрема, в Італії, Іспанії, Португалії, Франції. В рамках цього туру крім Берліна заплановані концерти в Антверпені і Кельні. Вдома, в Чернівцях, співаки збирають повні зали, але не цураються виступати і в районних центрах, а також у селах. "Ми їдемо до людей, які хочуть нас бачити", - підкреслює В'ячеслав.

Концерт відбувся за сприяння Посольства України в ФРН i Центральної спілки українців Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-