Російська цензура

Російська цензура "вирізала" зі ЗМІ каннський приз Лозниці за "Донбас"

Укрінформ
"Російська газета", офіційне видання уряду РФ, видалила із замітки кінокритика Валерія Кічіна про призи Каннського кінофестивалю згадку про українського режисера Сергія Лозницю, який отримав нагороду "Краща режисура" за фільм "Донбас".

Про це написав у Facebook російський кінематографіст Олексій Медведєв.

"Ситуація (з купюрою про приз Лозниці в Каннах - ред.) мені здається абсолютно неприпустимою. І принципово іншою порівняно з тими цензурними обмеженнями, які вводилися до цього", - пише Медведєв.

Сам Кічін в Facebook стверджує, що згадку Лозниці і фільму "Донбас" було вирізано з тексту замітки без його відома редактором "Російської газети". Цим урядове видання РФ його "підставило".

При цьому про отримання Лозницею призу за фільм "Донбас" розповіли багато російських ЗМІ, в тому числі державні інформагентства.

Читайте також: Порошенко привітав Лозницю з нагородою Каннського фестивалю

Як повідомлялося, Сергій Лозниця отримав нагороду як кращий режисер в програмі Un Certain Regard ( "Особливий погляд") 71-го Каннського кінофестивалю. Президент Петро Порошенко привітав режисера з цією нагородою.

Сценарій фільму "Донбас" заснований на документальних матеріалах. Стрічка розповідає про події, які відбувалися на Сході України. У центрі уваги - люди, які змушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інституції влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами. Зйомки фільму проходили цієї зими в Кривому Розі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-