Київ VRажає: 30 подій цих вихідних

Київ VRажає: 30 подій цих вихідних

Афіша
Укрінформ
Ніч у музеї, фестивалі світла та музики - ми обрали 30 подій, які пропонує Київ цих вихідних.

Вечір пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Що цікавого: Вечір-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. По завершенню - демонстрація художнього фільму "Хайтарма".

Коли: 18 травня 16:00

Де: Софіївська площа

Скільки: Вхід вільний. У зв’язку з заходами безпеки, передбаченими організаторами, рекомендовано прибути до 15:00 та мати при собі документ, що засвідчує особу.

Більше інформації: Facebook

Марш "Свободу захисникам України"

Що цікавого: Марш "Свободу захисникам України" пройде на підтримку полонених військових українців, які перебувають на окупованих територіях. Організаторами є родичі та близькі військових, які знаходяться у полоні.

Коли: 19 травня 16:00 

Де: Майдан Незалежності

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Барокова опера Генрі Перселла "Дідона та Еней" 

Що цікавого: Весна плюс кохання = барокова опера від Open Оpera Ukraine. Дві вистави всесвітньовідомого оперного шедевра Генрі Перселла "Дідона та Еней". Історія шаленої та приреченої пристрасті, котра народилась в Англії кінця XVII століття, переконує в тому, що кращі пісні про кохання - барокові.

Коли: 19, 20 травня 20:00 

Де: ВДНГ (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 300 - 1000 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Kyiv Comic Con"

Що цікавого: Kyiv Comic Con – головна українська конвенція популярної культури, що відбуватиметься в Києві вже вчетверте. На фестивалі проходять презентації нових фільмів, ігор та коміксів, лекції та майстер-класи від найкращих фахівців у галузях коміксів, кіно та літератури. Тут можна пограти у найпопулярніші відеоігри та настолки, кайфанути від видовищного косплей-дефіле, а також прогулятися найбільшим в Україні тематичним маркетом. Програма Kyiv Сomic Сon

Коли: 19 - 20 травня

Де: Український дім (вул. Хрещатик, 2)

Скільки: 299 - 399 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль світла і медіа-мистецтва "Kyiv Lights Festival"

Що цікавого: Kyiv Lights Festival – це три дні незабутньої атмосфери масштабного фестивалю світла та медіа-мистецтва у столиці України. Приголомшливі можливості новітніх технологій перетворюють місто на відкриту арт-галерею із світловими скульптурами, інсталяціями та проекціями. Медіа-художники з різних країн перетворюють фасад будівлі Річкового Порту на величезний екран з відеопроекціями. 

Коли: 18 - 20 травня

Де: Андріївський узвіз, майданчик поряд Національного музею історії України, сквер біля пам’ятника Петру Сагайдачному, вул. Сагайдачного

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Kyiv Food and Wine Festival"

Що цікавого: 10-й фестиваль вина Kyiv Food and Wine Festival. Цього року темою ювілейного фестивалю стане мистецтво. Організатори хочуть надихнути кожного гостя, хто прийде на фестиваль, залучаючи в різні напрямки сучасного мистецтва.

Коли: 19 - 20 травня

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 80 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Kyiv Beer Festival"

Що цікавого: Kyiv Beer Festival – це фестиваль пивної культури від команди Ulichnaya Eda, який концепцією і наповненням значно відрізняється від всіх пивних фестивалів, які проходили в Україні. Він орієнтований на крафтове пиво, зварене за авторськими, ремісничими рецептами, зібране з усієї України.

Коли: 19  - 20 травня

Де: Арт-завод "Платформа" (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "День Вуличної Музики Київ 2018"

Що цікавого: У третю суботу травня понад 50 міст по всій Україні співатимуть та музикуватимуть одночасно. 3 повноцінні музичні локації на Пейзажній алеї, на яких щогодини виступатимуть живі гурти.

Коли: 19 травня 12:00 - 22:00

Де: Пейзажна алея

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

III Міжнародний дитячий кінофестиваль "KidsMovieFest 2018"

Що цікавого: Фест "KidsMovieFest 2018" – це не конкурс кіно для дітей (у програмі фестивалю фільми, зняті самими дітьми 9-18 років); це не конкурс аматорського відео, це конкурс професійних робіт дитячих кіношкіл з різних міст України та країн світу. У конкурсній програмі – фільми тривалістю до 20 хвилин. Учасники – діти з усього світу. Наймолодшому режисерові – 9 років. Найстаршому – 18.

Коли: 19 - 20 травня

Де: Кінотеатр "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Фестиваль мистецтва "Kyiv Art Week"

Що цікавого: Тема цьогорічного Kyiv Art Week торкнеться проблеми інтеграції пам’ятників радянського періоду в публічний простір сучасного Києва. В програму Kyiv Art Week входять виставки в дванадцяти художніх просторах і музеях по всьому місту, дискусійна і лекційна програми, кінопокази, живі виступи музикантів, а також масштабний п’ятиденний ярмарок творів мистецтв Kyiv Art Fair. Програма Kyiv Art Week

Коли: 18 - 27 травня

Де: Локації міста

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

14-й Міжнародний фестиваль татуювання "Tattoo Collection"

Що цікавого: Боді-арт, пірсинг, татуювання – на фестивалі "Tattoo Collection" буде все, що може зробити людське тіло ще гарнішим. На Вас чекає ронад 300 майстрів, "тату наосліп", подарунки та багато цікавих людей. Особливий гість події – німець Рольф Бухгольц, відомий як найбільш пірсингована людина світу! 481 прокол – спільне надбання "залізного Рольфа" на сьогодні. Музична частина події – виступ "Ляпіс-98". Спортивні хлопці зможуть випробувати на міцність джамери і батути, а ті, кому до душі щось більш суттєве, оцінять різноманітні перфоманси, street-art, fire show, Biker Pub.

Коли: 18 - 20 травня

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 170 - 340 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка мексиканського декоративного мистецтва "VIVA MEXICO"

Що цікавого: Вперше в Україні – виставка традиційного мексиканського мистецтва «амате», яка проходитиме в межах розвитку культурних відносин між Мексикою та Україною. До експозиції увійдуть понад 12 справжніх мексиканських «амате» та унікальні експонати приватної колекції відомого українського дослідника-майяніста Юрія Полюховича.

Коли: 4 травня - 3 червня 

Де: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24)

Скільки: Вхід на подію за квитком

Більше інформації: Facebook

Виставка "Це зробила вона"

Що цікавого: Виставка ілюстрацій до книги "Це зробила вона". Це книга про видатних українок, які зробили свій внесок в історію, культуру та науку. Серед них – політикині, акторки, спортсменки, математикині, біологині, балерини, військові, художниці, льотчиці, авіаконструктори. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їхній приклад надихає. Понад 120 авторів та ілюстраторів працювали над книгою у співпраці із видавництвом "Видавництво".

Коли: 11 травня - 4 червня

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: Вхід на відкриття виставки – вільний

Більше інформації: Facebook

Виставка "Київ VRажає"

Що цікавого: Хочеш побачити "Батьківщину-матір" з висоти її щита? Зазирнути у славнозвісний Будинок з химерами та подивитися інтер’єр або поблукати підземеллями міста? Виставка "Київ VRажає" — це можливість відкрити місто по-новому, оцінивши малодоступні та мальовничі локації Києва інструментами VR. У вас також буде можливість узяти участь у майстер-класах.

Коли: 18 - 20 травня 

Де: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Благодійний вечір "По світу: З подорожніх вражень"

Що цікавого: Тревел-блогінг, як виявилося, зовсім не сучасне поняття. Адже як інакше, на сучасний манер, можна схарактеризувати есеї Михайла Грушевського «По світу»? Він писав про старовинні руїни Риму, вузенькі вулички Флоренції, що сходяться усі, як одна, до серця міста — Пьяцца дель Дуомо, про пливучу, завжди карнавальну й незабутню Венецію, про Помпеї, Везувій і Колізей, про музеї, галереї й собори. Привернути увагу до спогадів, що пережили час і стали перлинами літератури, допоможуть сучасні українські культурні та громадські діячі. На Вас чекає безліч музичних варіацій у виконанні струнного квартету QuadArt. Усі гроші будуть передані на допомогу дітям з окнологічними захворюваннями в Україні.

Коли: 18 травня 19:00

Де: Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського (вул. Паньківська, 9)

Скільки: Мінімальний благодійний внесок становить 100 грн

Більше інформації: Facebook

Ніч у музеї: естрадно-публіцистична вистава "Райська земля"

Що цікавого: У межах загальноукраїнської програми "Ніч у музеї" відбудеться естрадно-публіцистична вистава про життя та творчість Марії Примаченко "Райська земля". У виставі ви познайомитесь з життям воїна, який змагався не тільки з видимим і невидимим ворогом, а який, в першу чергу, змагався з собою. Цей воїн – видатна українська художниця Марія Примаченко. Жінка, найсильнішою зброєю якої була любов та мистецтво.

Коли: 18 травня 19:00

Де: Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9)

Скільки: Вхід на виставу за благодійним внеском. Необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Ніч в музеї з Девідом Лінчем

Що цікавого: У міжнародний день музеїв запрошуємо на ніч кіно Девіда Лінча у PinchukArtCentre, щоб разом подивитись інтригуючі стрічки Девіда: "Шосе в нікуди" та "Твін Пікс: крізь вогонь".

Коли: 18 травня 20:00

Де: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

IX Фестиваль грузинської культури

Що цікавого: Фестиваль з нагоди 100-річчя Незалежності Грузії. Цього вечора відбудеться святковий концерт, в якому візьмуть участь Народний ансамбль грузинських народних танців "ІБЕРІЕЛІ", гурт "URSA", Фольклорний ансамбль грузинського культурно-освітнього центру та інші. У фойє концертного залу буде проходити виставка.

Коли: 19 травня 18:00

Де: Центральний будинок офіцерів Збройних Cил України (вул. Михайла Грушевського, 30/1)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Церемонія нагородження національної музичної премії "Золота жар-птиця"

Що цікавого: Найтоповіші артисти України влаштують грандіозне шоу та покажуть найяскравіші музичні номери. MONATIK, Alyosha, TAYANNA, Христина Соловiй, Олександр Пономарьов, "СКАЙ", "Без обмежень", TamerlanAlena, КADNAY, "Время и Стекло", Mozgi, Michelle Andrade, Ірина Федишин, The Hardkiss, Sonya Kay та Наталка Карпа виступлять на церемонії нагородження національної музичної премії "Золота жар-птиця" від телеканалу М2 та компанії "Таврійські Ігри".

Коли: 19 травня 18:00

Де: Палац "Україна" (вул. Велика Васильківська, 103)

Скільки: 399 - 1999 грн

Більше інформації: Facebook

Ніч у музеї "Міфи музейних експонатів"

Що цікавого: На гостей музею чекають розповіді про міфи та легенди, пов’язані із найцікавішими музейними експонатами, інтелектуальні ігри, майстер-класи та чаювання у приємній компанії.

Коли: 19 травня 21:30

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: 300 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль сучасної електронної музики "Strichka Festival 2018"

Що цікавого: Як добре, що вже п'ять років поспіль Стрічкоткацька фабрика має можливість консолідувати у своїх стінах найкраще від електронної музики, культури танців та культури взагалі. Як добре, що раз на рік усі учасники цього процесу - локальні заклади, медіа-артисти, декоратори, діджеї, музиканти, будівники та волонтери - об'єднуються, щоб організувати велику зустріч усіх зацікавлених у цій культурі. Велику за розмахом, проте інтимну за відчуттями. Це і є "Стрічка". До речі, п'ята - ювілейна. Протягом доби на шести танц-майданчиках, обладнаних на території стрічкоткацької фабрики, виступлять більше двох десятків артистів.

Коли: 19 травня 21:00

Де: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31)

Скільки: 890 грн

Більше інформації: Facebook

Музейна ніч традиційного танцю

Що цікавого: Ніч танцю просто неба – унікальна можливість відчути себе на крилах, витанцьовуючи прості і не дуже коліна традиційних народних танців. Це спроба відновити традиційну танцювальну забаву, де всі учасники – одна велика родина, яка у спільному ритмі творить простір радості. Під час забави можна буде і повчитися і себе показати.

Коли: 19 травня 22:00

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Великий сольний концерт B&B Project

Що цікавого: Думаєте, Metallica на бандурі – це неможливо? Приходьте на концерт та переконайтеся, що це не так! Гурт "B&B Project" – це колектив, який у новому світлі відображає традиційні народні інструменти – бандуру та баян. 

Коли: 20 травня 20:00

Де: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6)

Скільки: 150 - 650 грн

Більше інформації: Facebook

Великий подільський ярмарок "Київські Контракти"

Що цікавого: Київські Контракти - це більш ніж фестиваль чи ярмарок. Це cвято культури, традицій та єднання, це спільнота активних громадян, які кожного дня роблять свій внесок у розвиток нашої країни. 

Коли: 19 - 20 травня

Де: Контрактова площа

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Чемпіонат України з середньовічного бою "Зов героїв"

Що цікавого: "Зов героїв" - це наймасштабніший щорічний чемпіонат України з середньовічного бою, в якому беруть участь сотні бійців. Серед них і учасники національної збірної України з історичного бою, які не раз виборювали призові місця у чемпіонаті світу з цього виду спорту. Це не постановочні бої, тут все по-справжньому!

Коли: 19 - 20 травня

Де: Парк Київська Русь (с.Копачів, Обухівський район, Київська область)

Скільки: 250 грн

Більше інформації: Facebook

Маркет "Всі. Свої: На старт! Увага! Літо!" 

Що цікавого: Маркет "На старт! Увага! Літо!" запропонує вам і вашим дітям все, що потрібно для літа: одяг та взуття на кожен день, купальники та шорти для моря, гарні сукні для відвідин бабусі, нарядне вбрання для випускних та свят. А ще ви зможете скласти дитячу бібліотеку для літнього читання та запастися цікавими іграми та іграшками.

Коли: 19 – 20 травня

Де: Всі. Свої (вул. Десятинна, 12)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль капоейри та бразильських танців 

Що цікавого: На фестиваль запрошені кращі майстри бразильського мистецтва з різних країн світу, в тому числі батьківщини капоейри - Бразилії. У програмі фестивалю - яскрава карнавальна самба, традиційні бразильські танці, капоейра і жива бразильська музика. Це єдиний фестиваль, присвячений бразильської культури, який щорічно відвідують понад 1000 глядачів. 

Коли: 20 травня 

Де: Будинок Художників (Львовська площа 1-5)

Скільки: 120 - 350 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль німецького молодіжного кіно "Кінорейв"

Що цікавого: Кінорейв – це перший фестиваль німецького молодіжного кіно, який відбувається в рамках Українсько-німецького року мов. Дивіться популярні стрічки останніх років: "Гуд бай, Берлін" відомого режисера Фатіха Акіна про літо, юність і свободу, "Амелі тікає" про справжню дружбу і мандри у тірольських горах, "Люби мене!" про нестримні почуття, "Вікторія" про карколомну історію тривалістю в одну берлінську ніч без монтажу, "Кошмар" про містику, якою наповнюється життя молодої дівчини.

Коли: 17 - 21 травня

Де: Кінотеатр "Жовтень"

Скільки: Вхід - вільний, але потрібна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Перший фестиваль урбан-культур "Безмежність Вулиць"

Що цікавого: Перший щорічний Київський фестиваль урбан-культур у самому сердці столиці України. Видовищні змагання, спортсмени світового рівня, безмежні емоції та справжній хіп-хоп від Yarmak! На тебе чекають змагання: баскетбол 3х3, брейкинг, стріт воркаут, BMX, скейтбординг, роллерблейдинг, футбольний фристайл.

Коли: 19 травня

Де: Арка Дружби народів

Скільки: Вхід безкоштовний 

Більше інформації: Facebook

Кінофестиваль Fashion Film Festival Kyiv

Що цікавого: Єдиний український кінофестиваль, присвячений Fashion-фільмам. Головна мета – популяризувати жанр fashion-відео в Україні та сприяти виходу українських фільмів на міжнародний рівень. Головною подією стане фінал конкурсу fashion-фільмів та Церемонія нагородження переможців.

Коли: 19 травня 12:00

Де: Кіностудія FILM.UA (вул. Миколи Закревського, 22)

Скільки: Вхід вільний, реєстрація

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-