Канал “Волі” отримав попередження за фільми з Фрейндліх і Панкратовим-Чорним

Канал “Волі” отримав попередження за фільми з Фрейндліх і Панкратовим-Чорним

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження кабельному мовнику "Воля Cіne+Mix" (ТОВ "Віа Медіа") за трансляцію фільмів з акторами, які створюють загрозу національній безпеці.

Таке рішення прийнято на засіданні 17 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Національної ради Юрій Артеменко, під час виїзної перевірки зафіксовано трансляцію фільмів за участю російських акторів, які внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України. Це стрічки за участю Олександра Панкратова-Чорного "За прекрасних дам!", "Я сама" та "Дитина до листопада", а також фільм "Чехарда" за участю Аліси Фрейндліх.

Як зазначив представник телеканалу, вони визнають порушення, проте мають прокатні посвідчення на трансляцію цих фільмів. Останній з них було показано 22 березня, після цього всі подібні стрічки було знято з програми.

У Нацраді зауважили, що прокатне посвідчення могло бути видане до того моменту, як певна особа була внесена до санкційного списку.

Читайте також: Інтер" і "Воля Cine+Mix" перевірять через акторів з “чорного списку”

"Треба звернутися до відповідної державної установи (Держкіно - ред.) для того, щоб вони внесли зміни в порядок видачі прокатних посвідчень", - зазначила заступник голови Національної ради Уляна Фещук.

Водночас вона додала, що Нацрада керується законом "Про телебачення і радіомовлення", стаття 6 якого чітко регламентує, які фільми не можна показувати.

Член Національної ради Сергій Костинський зазначив також, що Україна перебуває в стані війни, з'являються нові інструменти захисту інформаційного простору, і одним з таких інструментів є Перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Тож юристам треба стежити, які російські артисти потрапляють до цього переліку, і рекомендувати не ставити ці фільми до програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-