У Каннах відкрили Український павільйон

У Каннах відкрили Український павільйон

Фото
Укрінформ
На кіноринку в Каннах Український павільйон представляє велику кількість промоматеріалів, які ознайомлюють іноземних професіоналів з новими кінопроектами та станом розвитку національної кіноіндустрії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"В Українському павільйоні, розташованому у Village International під номером №102, представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва та переваги копродукції з українськими партнерами", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, павільйон вже відвідали віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, перший секретар з питань культури Посольства України у Франції, письменниця Ірена Карпа, а також українські та іноземні продюсери.

На плазмовому екрані в павільйоні демонструються ролики найновіших українських фільмів: трейлери готових стрічок і робочі матеріали тих, які ще перебувають у виробництві. У рамках роботи павільйону заплановані зустрічі українських продюсерів з іноземними кіновиробниками, фестивальними відбірниками, представниками фондів та кінокомісій, дистрибуторами у сього світу.

Метою професійної платформи Marche du Film є стимулювання розвитку світового кіновиробництва. Представникам кіноіндустрії запропонований широкий спектр ініціатив та ексклюзивної інформації і надано можливість розвивати свою діяльність до, під час та після роботи кіноринку.

Читайте також: У Каннах перед відкриттям кінофестивалю посилили заходи безпеки

Український павільйон на Marche du Film організований спільними зусиллями Держкіно та представників української кіноіндустрії, а саме Української кіноасоціації, Асоціації кіноіндустрії України, КМКФ "Молодість" та Одеського міжнародного кінофестивалю. Робота Національного павільйону триватиме до 17 травня.

Як повідомляв Укрінформ,  71-ий міжнародний Каннський фестиваль відкриється 8 травня в театрі Люм'єр фільмом іранського режисера Асгара Фархаді "Всі знають" із Пенелопою Крус і Хав'єром Бардемом у головних ролях. 

На фестивалі у Каннах відбудеться світова прем'єра фільму Лозниці "Донбас". 

У Каннах відкрився український павільйон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-