Піджак Зіброва та футболку з автографом Винника продадуть на аукціоні

Піджак Зіброва та футболку з автографом Винника продадуть на аукціоні

Фото
Укрінформ
Чотири провідні волинські інтернет-видання проведуть благодійний аукціон, а виручені кошти спрямують на завершення будівництва храму Святого Миколая Чудотворця УПЦ КП в місті-побратимі Луцька - Волновасі Донецької області.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на місцеві волинські ЗМІ.

"Акція розпочнеться 2 травня: інтернет-портали виставлятимуть на своїх фейсбук-сторінках лоти з короткими описами, фото і стартовою вартістю. Охочий у коментарях зголошуватиметься придбати річ, а наступні пропонуватимуть підвищену ціну. Серед лотів - об'єкти мистецтва, які виконували дітки із Волновахи, картини бійців із 51-ї та 14-ї бригад, картини Тетяни Мялковської, особисті речі, які презентувала родина Миколи Романюка, піджак Павла Зіброва, футболка з автографом Олега Винника", - сказано в повідомленні.

Провести благодійний аукціон погодились такі місцеві видання як інформаційне агентство Волинські Новини, «Перший канал соціальних новин», інформаційне агентство ВолиньПост та Волинь24.

Усіх небайдужих згуртувала благородна мета, а збором коштів для проведення будівництва храму та гуманітарного центру біля нього безпосередньо займаються фонд «Волинь 2014» та ініціативна група «Разом збудуємо Храм».

«Як багато коштів не було би, їх завжди не вистачатиме», - акцентував ініціатор проведення акції Мирослав Ватащук.

Організатори також повідомили, що багато робіт зі спорудження церкви уже завершено, зокрема збудовано капличку, дзвіницю та місце освячення води. Основні будівельні роботи планують завершити 15 травня. Потім залишиться провести благоустрій біля храму та обгородити територію. Загалом на будівництво храму вже зібрали близько 5 мільйонів гривень.

Це буде перший дерев'яний і перший православний храм Київського Патріархату на Донеччині, прототипом якого послугувала церква у селі Зміїнець.

Читайте також: В Берліні презентували новий український фільм “Міф” про Василя Сліпака

Уже три роки поспіль духовенство УПЦ Київського Патріархату з Волині опікується містом Волноваха, адже саме тут 22 травня 2014 року російські окупанти та терористи розстріляли військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, уродженців Волині.

З того часу силами Волинської єпархії УПЦ КП у Волновасі будується церковно-волонтерський комплекс, організовується відпочинок та екскурсії на Волинь для дітей з Донбасу, священики постійно привозять до Волновахи гуманітарну допомогу зібрану на Волині.

Фото: zaxid.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-