Український фільм

Український фільм "Тато - мамин брат" здобув приз на фестивалі у Швейцарії

Укрінформ
Повнометражний дебют режисера Вадима Ількова "Тато - мамин брат" отримав приз на одному з найбільших фестивалів документального кіно Європи - Visions du reel, що проходив у швейцарському Ньйоні.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Створений за підтримки Держкіно повнометражний документальний дебют режисера Вадима Ількова «Тато – мамин брат» отримав приз як найбільш інноваційна стрічка міжнародного конкурсу фестивалю Visions du reel", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Швейцарії відбулася світова прем'єра картини Ількова. Загалом до участі у конкурсі відібрали 16 стрічок, зокрема й стрічка "Не торкайся" Адіни Пінтіліє, переможниці Берлінале-2018.

У Держкіно розповіли, що Visions du reel поєднує у собі розвинену індустріальну платформу та кінопрограму, яка фокусується на авторському та експериментальному кіно. Цього року фестиваль досліджував нові форми кіно, які виникають на перетині ігрового та неігрового кінематографів.

"Тато – мамин брат" створено студією "Garmata Film Production" за підтримки Держкіно України. Зйомки фільму відбувалися впродовж двох років у Києві, ще півроку тривав постпродакшн.

Читайте також: Молодість-2018: Іллєнко розповів про гроші з бюджету і нові локації

Це перша повнометражна режисерська робота Вадима Ількова, який в Україні відомий більше як оператор. У його творчому доробку стрічки "Маріуполіс" (реж. Мантас Кведаравічюс), "Вулкан" (реж. Роман Бондарчук). Перший фільм Ількова "Вальс Алчевськ" був показаний у програмі фестивалю Docudays UA-2015.

2 і 3 травня фільм "Тато - мамин брат" побачать глядачі знаного канадського фестивалю Hot Docs. Фільм відібрано до секції World Showcase, де він змагатиметься за Приз глядацьких симпатій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-