Законопроект про спецзбір із гастролерів у Росії - вже у Раді

Законопроект про спецзбір із гастролерів у Росії - вже у Раді

Укрінформ
Пакет документів щодо запровадження так званого військового збору з українських гастролерів у РФ вже на розгляді в Комітеті ВР з питань культури і духовності.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в ефірі телеканалу "112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "В уряді розроблений законопроект по цій темі, навіть три - бо це рамковий законопроект, також зміни до податкового та бюджетного кодексів, оскільки йдеться про запровадження спеціального збору з концертів таких гастролерів на підтримку армії. І ми через депутатів від коаліції і взагалі проукраїнських, проєвропейських фракцій, в тому числі і тих, які не належать до коаліції, внесли ці три законопроект до парламенту. Вони зареєстровані  і спрямовані на розгляд до профільного комітету - з питань культури і духовності. Вони будуть розглядатися у комітеті після паузи, на яку зараз пішла Верховна Рада", - поінформував Кириленко.  

Водночас він зазначив, що цей законопроект регулює саме цю сферу діяльності. Що ж до політологів, заробітчан та бізнесменів, які теж їздять до Росії, він вважає, що і стосовно них варто приймати відповідні закони. 

Читайте також: Раді пропонують створити Реєстр українських гастролерів у Росії

"Це варто робити. У нас є механізм санкцій. І він повинен працювати універсально, в тому числі і щодо режимів торгівлі та економічної взаємодії з РФ", - сказав віце-прем'єр. 

Кириленко додав, що "не можна за один раз скасувати всі економічні відносини з РФ, але базова угода про асоціацію з Європейським Союзом поступово має переключити основні економічні стосунки України на взаємодію з нашими європейськими партнерами".

Як повідомлялося, у січні цього року віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко виступив з ініціативою вжити спеціальних заходів щодо українських артистів, які гастролюють у Росії, оскільки заборонити виконавцям відвідувати РФ не можна. "Але, якщо їдеш у РФ на гастролі: 1) повідомляєш; 2) потрапляєш у спецреєстр; 3) на телебаченні під час виступу або кліпу напис: "Цей артист гастролює у країні-агресорі"; 4 ) в Україні сплачуєш додатковий військовий збір", - запропонував Кириленко 11 січня у Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-