Розенко сподівається, що Сенцов буде на врученні

Розенко сподівається, що Сенцов буде на врученні "Золотої дзиги" наступного року

Укрінформ
Під час урочистої церемонії вручення нагород Другої Національної кінопремії "Золота дзига", що проходить у п'ятницю в Києві, прозвучали слова підтримки на адресу українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Вчергове ми мусимо констатувати той факт, що сьогодні серед нас немає Олега Сенцова, що він є одним із сотні українських політв'язнів путінсько-сталінського режиму. І ми всі сподіваємося на те, що наступного разу, на наступній премії він буде серед нас.  Ми робимо все для цього і сподіваюсь, що наші зусилля, всіх разом -  і політиків, і митців, призведуть до того, що ми разом будемо вручати наступні премії тут", - підкреслив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. 

Водночас він зазначив, що 77 робіт, поданих цьогоріч на конкурс, це не лише цифри, а й справді якісне кіно. 

"Це класна анімація, класні художні фільми, документалістика. Справді, Україні є чим пишатися, і ренесанс українського кіно - це, знов-таки, не цифри, а якість", - сказав Розенко.  

Відкриваючи церемонію, міністр культури України Євген Нищук підкреслив, що його переповнює гордість за те, що ми переживаємо ренесанс українського кіно

"Ще недавно на пальцях рук можна було перерахувати фільми, з яких можна було обирати переможців, а нині журі починає задумуватися, як їм важко обирати з такої кількості фільмів. А найголовніше, що ми довели, подолали всі стереотипи, що українські актори - якісь не такі. Вони є бажаними, ними милується і зачаровується український глядач, їх високо оцінює міжнародне авторитетне журі. І привітаємо нове покоління, яке наслідує кращих наших митців", - закликав  міністр.

Він також нагадав, що держава виділяє значно більше коштів на розвиток кінематографа. 

"У 2014 році за фактом було 25 млн грн на розвиток кіно,  в 2017-му - 500 млн, на 2018-й  є ще додаткових 500 млн - і це рекордний мільярд гривень на розвиток української кінематографії", - зазначив Нищук. 

Читайте також: Проект українського анімаційного серіалу "Тікі" везуть на МКФ в Анкару

Президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонські, вручаючи першу на сьогоднішній церемонії премію -  за внесок в український кінематограф - режисеру, сценаристу, педагогу, заслуженому діячу мистецтв України Вячеславу Криштофовичу, підкреслив, що ця нагорода є однією з найважливіших для кіномитця, бо вона не тільки за фільми і за творчість, а за доробок. 

"Ця нагорода підкреслює те, що українське кіно не взялось з нічого, що вона має своє коріння, свої традиції", - сказав Яблонські.

Цього року Національна кінопремія "Золота дзига" вручається у 18 номінаціях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-