Кабмін розповів, на що спрямовується держпідтримка кінематографу

Кабмін розповів, на що спрямовується держпідтримка кінематографу

Укрінформ
Кабінет міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для державної підтримки кінематографії, що передбачені Мінкультури за бюджетною програмою 1806030 "Державна підтримка кінематографії".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінкультури, відповідальним виконавцем бюджетної програми - Держкіно", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, бюджетні кошти згідно із затвердженим Порядком спрямовуються на виробництво та розповсюдження документальних, просвітницьких, анімаційних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії, фільмів художньої та культурної значущості та фільмів-дебютів, на проведення міжнародних і вітчизняних кінофестивалів, кіноринків, кіноконференцій, кіносемінарів та інших кіномистецьких заходів та забезпечення участі в них фахівців у сфері кінематографії.

А також передбачають фінансову підтримку ДП "Національний центр Олександра Довженка" та Національної спілки кінематографістів України. Оплату заходів зі збереження, відновлення, реставрації та популяризації національної кінематографічної спадщини, повернення її в Україну, якщо вона знаходиться за кордоном, а також для оплати виготовлення архівних комплектів вихідних матеріалів національних фільмів та покриття витрат, пов'язаних із проведенням конкурсного відбору фільмів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів тощо.

Читайте також: Український фільм "Жінка на війні" покажуть у Каннах

Реалізація цього нормативно-правового акта сприятиме цільовому та ефективному використанню коштів загального та спеціального фондів державного бюджету для державної підтримки кінематографії та забезпечить приведення нормативно-правових актів у сфері кінематографії у відповідність до Законів України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" та "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-