Реорганізація Укртелефільму: голова комісії розповів про саботаж

Реорганізація Укртелефільму: голова комісії розповів про саботаж

Лист
Укрінформ
Голова комісії з реорганізації ДП «Укртелефільм» Тарас Аврахов просить Мін'юст провести службове розслідування щодо діяльності Державної виконавчої служби у Дніпровському районі Києва.

Про це йдеться у листі Аврахова до міністра юстиції Павла Петренка, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Комісія з перетворення здійснює усі можливі заходи, аби попри спротив та відвертий саботаж посадових осіб і частини колективу цього підприємства, приєднати «Укртелефільм» до Національної суспільної телерадіокомпанії. Причини цього спротиву вже почали відкриватися, і стосовно низки працівників подано заяви до компетентних органів про кримінальне правопорушення», -  йдеться у листі. 

Зокрема, Аврахов розповів про інцидент з Державною виконавчою службою в Дніпровському районі Києва. 

Так, за його словами, протягом останніх трьох років зарплата на підприємстві не виплачувалася, таким чином нарощувалися борги перед співробітниками та бюджетом. 

Протягом усього часу виконавча служба обмежувалася листами-попередженнями, а у квітні-березні Комісії з перетворення вдалося не тільки сформувати модель погашення заборгованості по заробітній платі, а й спрямувати на реалізацію цієї мети 880 000 (вісімсот вісімдесят тисяч) гривень, що становить майже половину обтяжень, йдеться в листі.

 Як зазначає Аврахов, саме в цей час група осіб Дніпровського РВ ДВС «вривається в приміщення ДП «Укртелефільм». 

«На жаль, змушені констатувати, що правдиві наміри надто відрізняються від задекларованих: керівництво ДП «Укртелефільм» не було поінформоване про захід, не було пред'явлено жодних документів, які підтверджували право здійснювати винесення майна, не було навіть запропоновано підписатися під описом винесеного майна», - iaaieioo?ouny o caa?iaii?.

Окрім того, Аврахов повідомляє про виламані двері в кабінет генерального директора цими особами та невідому долю кількох папок із матеріалами перевірок. 

«Хочу звернути увагу на наявність процедурних неоковирностей, а ще й на очевидну логіку подій. 4 квітня 2018 року голова комісії з перетворення звертається до Київської прокуратури ?4 із заявами про кримінальне правопорушення колишнього головного бухгалтера Пєхової С.В. та колишнього керівника відділу кадрів Казакової О.І., а вже 5 квітня група осіб на чолі з начальником Дніпровського РВ ДВС Корольовим М.А. та старшим державним виконавцем Дніпровського РВ ДВС Федориною А.М., виламавши двері, вдирається до кабінету генерального директора, опечатані кабінети бухгалтерії та відділу кадрів, звідки виносяться комп'ютери-носії інформації», -  зазначив Аврахов. 

Він також поінформував, що слідчим Національної поліції було задокументовано цей епізод. 

Читайте також: Штат менший, зарплати вищі: Аласанія розповів про реформу Суспільного

«Разом із тим прошу провести службове розслідування згаданої події, аби речові докази і винесене майно були повернуті», -  звернувся Аврахов до міністра юстиції.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 18 серпня ухвалив постанову «Питання перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм». Ця постанова визначає механізм перетворення державного підприємства у ПАТ, яке, відповідно до закону, має увійти до складу суспільного мовника.

Окрім того, 3 квітня Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві опублікувало список 10 найбільших боржників із виплати заробітної плати, серед яких і ДП «Укртелефільм»  із заборгованістю у  3,9 млн грн.

Фото: stv.detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-