Держкіно анонсувало британську прем'єру фільму

Держкіно анонсувало британську прем'єру фільму "Будинок "Слово"

Укрінформ
У Лондоні в кінотеатрі "Bertha DocHouse" 29 квітня відбудеться британська прем'єра документального фільму "Будинок "Слово".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Єдиний у Британії кінотеатр, який спеціалізується на показі виключно дoкументального кіно, відібрав "Будинок "Слово" у програму тижневого показу "Натхненні фільми про авторів, художників та шукачів пригод". Після закінчення фільму відбудеться дискусія за участю Вільяма Блекера - одного з найкращих викладачів теорії української культури та літератури в Британії", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, показ картини буде здійснюватися за підтримки Українського інституту в Лондоні.

Міжнародним дистриб'ютором кінострічки став сейлз-агент "Journeyman pictures".

"Ми дуже раді, що британська публіка матиме нагоду побачити стрічку. Цей документальний трилер про "розстріляне Відродження" 30-их років повертає втрачені пласти української культурної історії, допомагає зрозуміти зв'язок між паралельними кампаніями терору, які були розгорнуті проти України сталінською владою, перекидає місток до сьогодення з його дискусіями про творення нової української ідентичності", - зазначила директор Українського інституту у Лондоні Марина Песенті.

Режисер фільму - Тарас Томенко, продюсери - Юлія Чернявська та Олег Щербина, автори сценарію - Любов Якимчук і Тарас Томенко.

Стрічка створювалася компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Держкіно, Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури та Міністерства освіти і науки України, Комітету ВР з питань свободи слова.

Читайте також: Продюсери розповіли, як знімали "Таємний щоденник Симона Петлюри"

"Будинок "Слово" розповідає про один із найбільших злочинів радянської влади - знищення потужного мистецького руху, що виник у 1920-30-их роках у Харкові. В 66-ох квартирах будинку з назвою "Слово" жили найвідоміші митці української культури - письменники, поети, художники, режисери. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років було репресовано, розстріляно чи перетворено на співців компартії.

Світова прем'єра фільму відбулася на 33-му Варшавському міжнародному кінофестивалі, де стрічка була представлена в основній конкурсній програмі. 27 жовтня 2017 року у Харкові відбулася національна прем'єра стрічки. Також "Будинок "Слово" був відібраний до програми FIVE CONTINENT найбільшого у скандинавських країнах Гетеборзького кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-