Фільм про тральщик

Фільм про тральщик "Черкаси" покажуть у серпні

Укрінформ
Прем'єра воєнної драми «Черкаси» запланована на серпень 2018 року.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на сторінці у Facebook.

«Сьогодні вийшов трейлер українського фільму "Черкаси". Держава виділила 17 млн грн на створення стрічки. Наш уряд завжди підтримує українське кіно. Прем'єра запланована на серпень 2018 року. Будемо чекати», - написав Гройсман.

Водночас глава уряду нагадав, що у березні 2014 року під час анексії Криму російські війська заблокували український військовий корабель "Черкаси" на озері Донузлав.

Читайте також: Вийшов перший трейлер воєнної драми про тральщик "Черкаси"

«Екіпаж тральщика опирався ворогові. Окупанти вимагали від українських моряків перейти на бік Росії. Військові відмовилися і спробували вирватися з Донузлава. Однак росіяни захопили корабель, здійснивши штурм з вертольотів та швидкісних катерів», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, фільм знятий на основі реальних подій про тральщик "Черкаси", що єдиний з 13 кораблів, зумів втримати український стяг на своїй щоглі під час анексії Криму. Наразі команда творців фільму активно працює над постпродукцією та зведенням звуку. Серед тих, хто створює саундтрек до стрічки "Черкаси" - Катя Чілі та Антон Байбаков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-