Польські кінематографісти вимагають звільнити Сенцова

Польські кінематографісти вимагають звільнити Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Польські кінематографісти висловили солідарність з українським режисером Олегом Сенцовим під час церемонії вручення найпрестижніших польських нагород "Орли-2018".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На прохання зі сцени директора Польської кіноакадемії Даріуша Яблонського "згадати і проявити солідарність" з українським колегою Олегом Сенцовим присутні у залі, як і торік, підняли вгору роздруківки з написом Release Oleg Sencow ("Звільнити Олега Сенцова"). 

В середині березня Сенцову спільно з польським режисером Єжи Гоффманом було присуджено нагороду "Карпатська Європа спільних цінностей", яку вручали у польському Ряшеві під час форуму "Європа-Україна". Гоффман зазначив, що з великою повагою ставиться до Сенцова, підкресливши, що у міжнародної спільноти немає іншого виходу, як підтримувати Сенцова.

Читайте також: Помилування Сенцова і Кольченка: у Кремлі "опрацьовують" список

Раніше відома польська режисерка Агнешка Голланд у коментарі Укрінформу зазначила, що Сенцов став для польських та європейських творців кіно взірцем непохитної відваги та людяності. За її словами, режисери, особливо з європейської та польської кіноакадемій, намагаються щось робити для Сенцова, звертаються до російської влади стосовно його визволення, та наразі безрезультатно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-