Викрадення погруддя Лесі Українки є цинічним злочином - Мінкультури

Викрадення погруддя Лесі Українки є цинічним злочином - Мінкультури

Укрінформ
Міністерство культури вкрай стурбоване зухвалим та цинічним вчинком  - викраденням погруддя видатної української поетеси та громадської діячки  Лесі Українки з пам’ятною дошкою з меморіального будинку в Києві. 

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Дії щодо пам’ятної композиції цієї знакової особистості  в історії та культурі нашої держави Міністерство культури розцінює як акт вандалізму", - підкреслюється в заяві.

Як зазначають в Мінкультури, подібні  злочині дії свідчать не тільки про неповагу до української культури, а й про вороже ставлення до пам’яті та майбутнього української державності.

"Особливо прикро, що подібний ганебний злочин було скоєно в  рік, який проголошено в  Україні, як і Європі, Роком культурної спадщини", - наголошується в заяві.  

Міністерство культури України звертається до правоохоронних органів з проханням оперативно розшукати винних та повернути пам'ятну дошку з погруддям поетеси до Музею Лесі Українки. А також  звертається до громадських та мистецьких кіл не залишатися байдужими до подібних проявів вандалізму та неповаги до історії та культури нашої держави.

Читайте також: Із фасаду київського музею вкрали погруддя Лесі Українки

Скульптурна композиція була встановлена в 1971 р. до 100-ліття від дня народження Лесі Українки, що відзначалося на рівні ЮНЕСКО. Автори композиції - народні художники України, лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка скульптор Галина Кальченко та архітектор Анатолій Ігнащенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-