Бенюк: Мистецтва поза політикою не буває, це -

Бенюк: Мистецтва поза політикою не буває, це - "від лукавого"

Укрінформ
Мистецтва поза політикою не буває, це - "від лукавого", переконаний народний артист України Богдан Бенюк. 

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

Зокрема, у відповідь на запитання, чи має право на життя вислів, що "мистецтво – поза політикою", Бенюк сказав: "Такого не буває. Це придумали від лукавого... От дивіться, я є патріот України, я є громадянин України, я є актор, котрий займається політикою. Всі бачать, артист Бенюк виходить на сцену, і він є такий, я ж цього не заховаю, я ж на себе грим не накладаю такий, що не впізнають. Значить, я відстоюю ті пріоритети, які захищають мою державу".

І це, за його словами, "для нас правильно”. "Абсолютно. Тому-то ми і отримуємо звання, тому-то ми і ордени отримуємо від свого президента, а не від чужого", - переконаний митець.

Говорячи про акторів, які їдуть гастролювати до Росії, Бенюк зазначив: "Вони називають себе "людьми світу", тобто – десь вони народилися без мами, без тата, без коріння – і такі талановиті та гарні, що належать всьому Всесвіту. Неправда, такого не буває, це самообман, бо рано чи пізно цей Всесвіт звужується до рамок – звідки ти, хто ти є і чий ти є".

Читайте також: Рудницька розповіла, чому артисти їздять до РФ, а не виступають в Україні

Як повідомлялося, зараз триває обговорення законопроекту про виступи українських артистів в Росії та на окупованих територіях (робоча назва - "Про протидію загрозам інформаційній безпеці"), ініційованого віце-прем'єр-міністром України В'ячеславом Кириленком.

Зокрема, в законопроекті пропонується внесення змін до Податкового кодексу, Бюджетного кодексу щодо введення гастрольного збору. "Пропоную ставку збору 20% від всієї виручки за квитки на концерт, не тільки сольний такого виконавця, якого внесено в реєстр, а й будь-який концерт, де представлений номер такого виконавця", - сказав Кириленко. Зібрані кошти пропонується спрямовувати на потреби Збройних сил України.

Фото: knukim.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-