Нищук обіцяє почати реставрацію Художнього музею цьогоріч

Нищук обіцяє почати реставрацію Художнього музею цьогоріч

Укрінформ
Старовинну будівлю Національного художнього музею України на вулиці Грушевського в центрі Києва розпочнуть реставрувати цього року.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук в інтерв'ю Укрінформу. 

«Унікальна історична будівля, спеціально побудована як найбільший художній музей країни ще у 1898 році архітектором Городецьким, обгоріла під час подій Майдану, сходи до неї перебувають у досить непростому стані, тож ми цього року розпочинаємо там реставраційні роботи», - сказав Нищук. 

За його словами, таких об'єктів для реставраційних робіт можна перераховувати багато, і міністерство намагається охопити якомога ширше коло, хоча розуміє, що за один рік завершити всі роботи неможливо, але планує дати гарний старт.

Він нагадав, що в Україні 2018-й рік оголошено Роком культурної спадщини, який також оголошено і в Європі. Тому, за словами Нищука, Мінкульт акумулює кошти на важливі об'єкти національного значення та закликає місцеву владу, обласні державні адміністрації, обласні ради, мерів міст долучитись до цих ініціатив, і в рамках Року культурної спадщини спільно розпочати відновлювальні роботи на об'єктах, які є в їхньому підпорядкуванні - музеях, заповідниках, палацах. 

Читайте також: Українському культурному фонду обрали виконавчого директора

«Це те, що зробить зовсім інше обличчя нашій країні. Коли пам'ятка ХІV століття валиться - це валиться наша душа. Коли її відновлять, ми себе утвердимо як держава. Даруйте за такий пафос, але я вважаю, що це справді для нас є дуже важливим», - наголосив міністр культури. 

Повний текст інтерв'ю з міністром культури Євгеном Нищуком читайте згодом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-