У Вінниці готують виставу про Квітку Цісик

У Вінниці готують виставу про Квітку Цісик

Укрінформ
Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М.К.Садовського  розпочав підготовку до постановки вистави «Kvітка» про  американську співачку українського походження Квітку Цісик, кошти від якої підуть на профілактику раку молочної залози у жінок.

Про це йдеться на офіційній сторінці Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М.К.Садовського у Facebook

«У рамках українсько-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» за підтримки Міністерства культури України та Вінницької ОДА Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М.К.Садовського розпочинає роботу над драмою «Kvітка» за п’єсою сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця.  Уперше в світі буде здійснено постановку вистави про славетну американську співачку з українським серцем», - йдеться у повідомленні

Згідно з повідомленням, основна місія проекту - придбання пересувного мамографа «Kvitka» для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок Вінниччини.

Прем’єрний показ вистави призначено на 18 квітня.  Його приурочать до 65-річчя Квітки Цісик.

Це перша повномасштабна вистава  про співачку Квітку Цісик, адже досі на театральній сцені  на її честь було здійснено тільки постановку театрального музичного монологу-притчі на одну дію «Я — Квітка» на вірші Тетяни Череп-Пероганич.

Читайте також: Вбрання українки вразило Венеціанський карнавал

 Квітка Цісик - американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця і популяризатор  українських народних і популярних пісень. Пісня «Ти осяюєш моє життя» ( You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на нагороду «Греммі» у категорії «Пісня року».

Квітка Цісик померла 29 березня 1998 року в Нью-Йорк від раку молочної залози, не доживши 5 днів до свого 45-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-