Президент Ізраїлю зустрівся з делегацією Меморіального центру

Президент Ізраїлю зустрівся з делегацією Меморіального центру "Бабин Яр"

Укрінформ
Президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін 8 лютого зустрівся з керівництвом Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" (BYHMC).

Про це повідомляє прес-служба BYHMC

"Під час офіційного візиту до Ізраїлю делегація Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" отримала можливість представити главі Держави Ізраїль проект BYHMC, його Базовий історичний наратив, а також дати загальну оцінку наявних досягнень BYHMC", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, президент Рівлін висловив свою підтримку створенню меморіального комплексу на честь жертв Бабиного Яру і підкреслив важливість збереження історичної пам'яті, щоб не допустити повторення помилок минулого в майбутньому.

"Існує багато символічних місць, пов'язаних з усіма подіями, що випали на долю єврейського народу протягом останніх двохсот років і особливо під час Голокосту: одним з таких місць є Салоніки, іншим – Бабин Яр і, зрозуміло, Варшавське гетто та концентраційні табори... Я дуже радий бачити сьогодні всіх вас, оскільки це дуже необхідно. Нові покоління, навіть нинішнє покоління, не знають точно, що всюди відбувалося, і тому так важливо все те, чим займається Яд Вашем. Усім главам держав, з якими мені доводиться зустрічатися, я кажу, що Ізраїль не є компенсацією за Голокост – моя родина приїхала сюди двісті десять років тому, – але важливо, щоб усі знали, що Голокост є віхою в нашому житті і в нашій історії, і Бабин Яр – це те, про що слід пам'ятати, коли ми говоримо про всі речі, які ми пережили як нація", - наголосив Рівлін.

Одним з основних завдань BYHMC є пояснення небезпеки, яку несуть в собі тоталітарні, екстремістські націоналістичні та расистські ідеології, а також демонстрація того, з чого все зазвичай починалося. І, навпаки, акцентування уваги суспільства на культурних, етнічних, релігійних та соціальних відмінностях.

"З огляду на тенденцію до загострення екстремізму в сьогоднішньому світі, нашою метою є створення не лише Центру, але також простору, що формуватиме таку свідомість, з якою повторення трагедії Другої світової війни стане неможливим", - заявив Марек Сівєц, директор з міжнародних зв’язків.

Передбачається, що проект, метою якого є увічнення пам'яті всіх жертв, висвітлення історії їхніх життів, також стане дослідницьким центром зі спеціалізацією на вивченні та документуванні злочинів Голокосту, здійснених на території України та Східної Європи.

Читайте також: Посібник для вчителів "Бабин Яр: Пам'ять на тлі історії" презентують у Києві

Делегація BYHMC також зустрілася з головою меморіального комплексу Яд Вашем Авнером Шалевом і доктором Аркадієм Зельцером, науковим співробітником Міжнародного інституту досліджень Голокосту Яд Вашем, який також входить до складу Комітету рецензентів BYHMC.

"Такий жест Держави Ізраїль підтверджує зацікавленість країни в створенні Меморіалу. Довіра, яку її керівництво продемонструвало Меморіальному центру Голокосту "Бабин Яр", підкреслює ступінь нашої відповідальності перед суспільством", - зазначають у BYHMC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-