Цьогоріч Україна покаже своє кіно на восьми фестивалях

Цьогоріч Україна покаже своє кіно на восьми фестивалях

Укрінформ
Українські стенди та заходи, спрямовані на просування України на міжнародних кіноринках, які розпочнуться у лютому на 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, продовжаться і на інших важливих кінофорумах впродовж року.

Про це заявила у середу виконавчий директор Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук на прес-конференції в Укрінформі. 

"Дуже важливо, що кіноіндустрія і Держкіно разом працюють над створенням кіно в Україні. Це триває вже другий рік, і ми бачимо результат. Кіно - це не тільки творчість, а й бізнес, велика індустрія. Тому важливо працювати не тільки спільно, а й за чітким планом. Саме тому ми продумали, у яких міжнародних кіноіндустріальних заходах Україні важливо взяти участь. Тобто Український стенд у Берліні - це тільки перша ластівка", - сказала Вікторія Ярмощук.

За її словами, після "Берлінале" заплановано спільними зусиллями організувати Українські стенди на Пекінському кінофестивалі у квітні, традиційно на Каннському кінофестивалі у травні, на фестивалі анімаційних фільмів в Ансі (Франція) у червні. 

"Слідом - Карлови Вари, кінець червня-початок липня. Вдруге в цьому році плануємо зробити стенд у Торонто. Наступний - фестиваль документальних фільмів в Амстердамі в  листопаді. І на завершення року - на Baltic Event. Дуже сподіваємося, що у нас вистачить сил, ресурсів і натхнення ці стенди реалізувати", - підкреслила Ярмощук. 

Вона також назвала дати основних заходів, які відбудуться в межах Європейського кіноринку, з 15-го до 23 лютого, 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, що їх проведуть Державне агентство України з питань кіно,  Асоціація кіноіндустрії України та Українська кіноасоціація за підтримки громадської організації "Фонд Ігоря Янковського".

" У Берліні впродовж всіх 12 днів роботи Європейського ринку працюватиме Український стенд. 17 лютого відбудеться презентація "Discover Ukraine" в рамках "Соuntry Session". Це презентація України іноземним продюсерам як кінематографічної локації, з арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей. Ми готуємо презентацію, з якою виступить Пилип Іллєнко, яка розкаже про те, що в Україні є такого, чого немає в інших країнах, яка має заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці", - сказала Ярмощук.

Читайте також: "Коли падають дерева": стали відомі дати світової та української кінопрем'єр

Виконавчий директор Української кіноасоціації також поінформувала, що 18 лютого відбудеться бізнес-ланч в рамках Со-production Market. А 19 лютого - українська вечірка з нагоди представлення українського кіно в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.  

Ярмощук також нагадала, що цього року і наступного в Україну приїдуть працювати зірки світового рівня - це польський режисер Агнешка Холланд і французький актор Жан Рено. 

"Це свідчить про те, що до нас не боятися їхати. Нас уже стали поважати як кінематографічну державу", - зазначила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-