"Коли падають дерева": стали відомі дати світової та української кінопрем'єр

Укрінформ
Світова прем'єра фільму "Коли падають дерева" відбудеться на "Берлінале". Українська - цього літа на Одеському МКФ. Широкий глядач побачить стрічку у вересні. 

Про це заявив продюсер фільму "Коли падають дерева" (Directory Films) Ігор Савиченко у середу на прес-конференції в Укрінформі. 

"Фільм "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк на "Берлінале" матиме 5 глядацьких показів і 6 так званих маркет-скринінгів. У фільму є  такий видатний сейлз-агент, як іспанська компанія "Latido Films". Вони організували для нас цілу низку інтерв'ю. Наші польські партнери організували спеціальний івент в рамках програми ScripTeast, який відбудеться перед прем'єрою. Прем'єра буде 20 лютого о 10:30 вечора. Останній глядацький показ буде 24 лютого. Причому на перший показ у залі на 480 місць квитків уже майже немає", - сказав  Савиченко.

Продюсер нагадав, що робота над проектом почалася ще 2013 року і він пройшов цілу низку кіноринків. Фільм зроблений у копродукції України, Польщі та Македонії.

За його словами, на сьогодні створився певний ажіотаж, певні очікування щодо фільму. І фестивальні відбірники ганялися за ним ще з літа, але команда не готова була його показувати. 

"І ми дуже раді, що перший показ на фестивалі для фестивальних відбірників завершився такою удачею для нас, як участь у програмі Panorama. У програмі - великий перелік дуже серйозних конкурентів. Звичайно, ми сподіваємося щось виграти. Але сама участь у цьому фестивалі - це вже дуже значна подія. Для фільму це в першу чергу можливість показати фільм більш широкій аудиторії. Я навіть не кажу про ті 5 показів аудиторії у Берліні, а про те, що це кіноринок, один з трьох найбільших у Європі. І це можливість для наших агентів знайти дистриб'юторів, телевізійників у різних країнах і домовитись про широкий прокат за кордоном. Це наша головна мета - показати фільм якомога більшій кількості людей", - підкреслив Савиченко.

Він повідомив також, що українська прем'єра фільму відбудеться на Одеському кінофестивалі - або в конкурсі, або на спеціальних показах.

"У прокат ми плануємо вийти 20 вересня", - додав продюсер.  

Читайте також: Україна на Берлінале: фільм, стенд і бізнес-ланч

Савиченко розповів, що "Коли падають дерева" - це драма дорослішання, і основна лінія фільму - про підлітків. У фільмі показано три покоління людей, кожне з яких намагалося вирватися з невеличкого містечка і кожне втратило свій шанс. Тільки головна героїня, маленька дівчинка, певним чином досягла успіху. 

"Структура фільму доволі складна. Перший монтаж становив 2,5 години і містив кілька ліній. Остаточний монтаж - це 89 хвилин, і він зосереджений на лінії головної героїні Лариси, роль якої виконує Настя Пустовіт, її стосунків зі Шрамом, якого грає Максим Самчик, і маленькою дівчинкою Віткою, яку грає Соня Халаїмова. Це три головні персонажі, навколо яких ми зосередилися. Всі інші лінії стали допоміжними", - розповів він.

Продюсер також додав, що над фільмом працювали три режисери монтажу - Іван Банніков з України, Блаже Дулєв з Македонії і Міленіа Фідлер з Польщі, кожен з яких по-своєму переосмислював історію, і це допомогло режисеру Марисі Нікітюк викристалізувати ідею фільму, яку вона з самого початку хотіла донести до глядача. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-