Кінотеатр

Кінотеатр "Жовтень" обіцяє три гучні українські прем'єри

Укрінформ
Київський кінотеатр "Жовтень" започатковує новий проект на підтримку вітчизняного кіно і щомісяця презентуватиме кіноновинки.

Про це повідомила директор кінотеатру Людмила Горделадзе на прес-конференції в Укрінформі.

"Кінотеатр багато років спеціалізується на арт-кіно. Зараз українське кіно досить потужно виходить на ринок українського кінопрокату і світового, а також має фестивальні покази. Тому ми робитимемо регулярні зустрічі українських кінематографістів з пресою і розповідатимемо про репертуар наступного місяця у форматі "Українська кінопанорама". У лютому ми маємо декілька українських стрічок, які виходять у прокат, і вони належать до категорії арт-кіно, для вишуканого глядача. Це документальна картина "Міф" - 8 лютого, "Стрімголов" - 15 лютого, "Іній" - 28 лютого. Також ми продовжуватимемо показ фільмів з великого проекту "Дивись українське", - сказала Горделадзе.

Вона нагадала, що стрічка "Стрімголов" отримала нещодавно приз глядацьких симпатій на французькому фестивалі дебютних фільмів в Анжері.

Як зазначила режисер цієї стрічки Марина Степанська, ця нагорода означає, що французький дистриб'ютор, який візьме фільм у прокат, отримає 55 тис. євро на його промо-рекламу на території Франції. "У понеділок у Парижі відбудеться перший показ фільму для дистриб'юторів, і я не думаю, що буде великою проблемою його знайти. Є велика ймовірність, що у нас буде прокат у Франції", - підкреслила режисер.

Читайте також: Новинки лютого у "Жовтні". Столичний кінотеатр презентує вітчизняні кінопрем'єри місяця

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко нагадав, що всі три названі фільми створені за підтримки Держкіно.

"Вони абсолютно різні за жанром, але в них є й багато спільного. Це історії про конкретних людей сучасної України, в кожній з них напряму чи ненапряму присутня московсько-українська війна, яка триває вже 4 роки. І ця тема так чи інакше порушується в значній кількості (творів) сучасного українського кіно", - сказав Іллєнко.

Водночас він наголосив, що фільм "Кіборги", який у прокаті з 7 грудня 2017 року, також демонструється у "Жовтні" і досі збирає повні зали. "За результатами семи тижнів прокату він став найбільш касовим фільмом в історії українського кіно періоду незалежності", - зазначив голова Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-