Новинки лютого у

Новинки лютого у "Жовтні". Столичний кінотеатр презентує вітчизняні кінопрем'єри місяця

Укрінформ
2  лютого 13.15 - Українська кінопанорама. Лютий

Організатор: ТОВ «Кіноман», «Жовтень-прокат».

Учасники: Марина Степанська - режисерка фільму «Стрімголов»; Дарія Плахтій - виконавиця головної ролі у фільмі «Стрімголов»; Володимир Філіппов - продюсер, член творчої групи фільму «Іній»; Андрій Різоль - ініціатор та генеральний продюсер проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє!"; Наталія Давиденко - режисер короткометражного фільму «Двері» з проекту «Дивись українське - твори своє майбутнє» та інші учасники творчих груп проекту «Дивись українське - твори своє майбутнє»; Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства з питань кіно.

Модератор: Людмила Горделадзе - директор кінотеатру «Жовтень».

Коротко. Компанія «Жовтень-прокат», що є структурним підрозділом кінотеатру «Жовтень» у м. Київ, розпочинає цикл прес-брифінгів під назвою «Українська кінопанорама. Репертуар наступного місяця». Метою цих заходів є підтримка та розвиток бренду «українське кіно».

У рамках брифінгів буде презентовано українське кіно, що виходить у прокат у поточному (наступному) місяці.

Нинішній захід присвячено репертуарним новинкам лютого. У програмі  -  анонсування українських кінопрем'єр: "Міф" (8 лютого) -  документальної історії про життя Василя Сліпака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника бойових дій на Сході України, кавалера ордена «За мужність» І ст., Героя України, кавалера ордена «Золота Зірка», всесвітньо відомого українського оперного співака, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну. Історія героїзму та самопожертви, яка змушує замислитись над власним життям.

"Стрімголов" (15 лютого) - сучасне українське арт-кіно. Історія з життя сучасної київської молоді.  Нудна повсякденність, шалене кохання, неочікувана розв'язка. Фільм сповнений іронії, тонкого розуміння поведінки героїв, співчуття до їх доль. Гідний творчий дебют у форматі сучасного європейського кіно. Фільм успішно представляв Україну на престижних міжнародних фестивалях (Одеса, Карлови Вари, Марокко та ін.). Бере участь у марафоні на здобуття премії Української кіноакадемії «Золота Дзиа».

"Іній" (28 лютого/1 березня) - українська постмайданна дійсність очима європейця, який випадково для себе став свідком і учасником української драми. Шлях Рокаса та Інги від кордону через Київ та Дніпро до лінії фронту, коли європейська безпечність наражається на реалії воєнних часів.

Анонсуватимуться  також короткометражні фільми проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє! ".

Довідково. Комплексний соціальний комунікаційний проект «Дивись українське - твори своє майбутнє!» створено з метою сприяння розвитку українського кінематографа та покращення якості суспільних комунікацій.

Форматом проекту заплановано створення короткометражних фільмів, хронометражем у три хвилини, для подальшої демонстрації фільмів у кінотеатрах перед основними фільмами сеансів.

У рамках реалізації проекту у 2016 році було ініційовано перший конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО», на який було подано 501 конкурсну роботу з усієї України. Шляхом голосування 84 експерти проекту обрали 20 сценаріїв-переможців, які згідно з умовами конкурсу було заплановано до екранізації. За підсумками конкурсу у квітні 2017 року розпочався підготовчий та знімальний процес перших фільмів з переліку переможців.

Станом на грудень 2017 року до демонстрації у кінотеатрах було представлено 11 фільмів проекту, серед яких: «На своїй землі» (реж. Олександр Кирієнко), «Двері» (реж. Наталія Давиденко), «На краю» (реж. Олександр Ітигілов), «Паперове серце» (реж. Олесь Санін). Останніми з першої хвилі на екрани вийдуть фільми «Моно» (реж. Андрій Дончик), «Голос» (реж. Михайло Іллєнко).

Перша хвиля демонстрацій у період з 7 грудня охопила понад 400 000 глядачів за більш ніж 7000 сеансів.

Підсумкові матеріали:

Іллєнко сподівається, що український кінематограф скоро долучиться до "Єврімаж"

У березні 2018 року відбудуться переговори Держкіно з преставниками Європейського фонду підтримки кіновиробництва, що дасть змогу нашій кіноіндустрії увійти в європейський контекст.

Про це заявив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас позитивні новини щодо євроінтеграції українського кіно. Буквально вчора від постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби ми отримали повідомлення, офіційного листа від президента "Єврімаж" (Eurimages, Європейський фонд підтримки спільного виробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створений при Раді Європи). Він інформує нашого представника, що правління "Єврімаж" у грудні розглянуло національну доповідь України, нами підготовлену і передану їм у листопаді, і запрошують українську делегацію взяти участь у переговорах з Радою директорів "Єврімаж" у березні. Фактично, це є черговим етапом для приєднання України до цього фонду. Я думаю, що після цієї зустрічі ми вже зможемо говорити про конкретні дати", - наголосив Іллєнко.

Водночас він нагадав, що розмови про приєднання до "Єврімаж" точилися з початку 2000-их років. "Нарешті в цьому процесі з'явилося світло в кінці тунелю", - сказав голова Держкіно.

Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе додала, що це дуже важливо для українського кіно, оскільки означає не тільки нові можливості для міжнародної копродукції, фінансової допомоги, а й розширення кіноринку.

"Адже всі фільми, які знімаються за підтримки "Єврімаж", отримують обов'язковий прокат у міжнародній мережі кінотеатрів "Europa Cinemas" та інших, приєднаних до цієї мережі, яких більше тисячі у більш як півсотні країнах світу", - сказала Горделадзе.

Фільми проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє!" переглянули 450 тисяч людей - генпродюсер

Короткометражні фільми проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє! ", створеного з метою сприяння розвитку українського кінематографа, на сьогодні подивилися 450 тисяч українців.

Про це повідомив ініціатор та генеральний продюсер проекту Андрій Різоль на прес-конференції в Укрінформі. 

"Для реалізації проекту 2016 року було ініційовано перший конкурс сценаріїв "Своє кіно", на який було подано півтисячі робіт, які розглядали понад 100 кіноекспертів. Було обрано 20 кращих сценаріїв, і ми зараз їх знімаємо. 12 уже знято. 5 перших вже демонструються в кінотеатрах. Стартували ми з 95-ти екранів. Станом на зараз їх 140. Це означає, що наш задум, який ми спланували два роки тому, почав працювати. На сьогодні близько 450 тисяч людей побачили ці маленькі фільми перед основними фільмами на більш ніж 7 тисячах сеансів", - підкреслив Андрій Різоль. 

Він підкреслив, що це не проморолики, не соціальна реклама, а справжні маленькі фільми - зі своєю драматургією, акторами.

Учасники прес-конференції мали змогу переконатися в цьому, переглянувши кілька стрічок: "На своїй землі" (режисер Олександр Кирієнко), "Двері" (Наталія Давиденко), "На краю" (Олександр Ітигілов), "Паперове серце" (Олесь Санін), "Моно" (Андрій Дончик), "Голос" (Михайло Іллєнко).

Як зазначив Різоль, успіх першої частини проекту спонукав запустити другий конкурс сценаріїв "Своє кіно". І поки дознімається перша "двадцятка", творча команда шукає нові цікаві сценарії на наступний сезон.

Михайло Іллєнко, який з перших днів підтримував проект "Дивись українське!", привітав його команду з успіхом.   

"Я дуже радий, що українське кіно активно зрушило з мертвої точки, що ці мікрофільми будуть іти. Це своєрідна мозаїка, кожен трихвилинний фільм - це маленький модуль смальти, яка має скластися в дуже широку, різнобарвну, різножанрову панораму нашого життя. У нас є що виносити на екрани, і завдяки таким маленьким фільмам у тому числі", - підкреслив кінорежисер. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-