Український

Український "Випуск'97" їде на престижний конкурс короткометражного кіно

Укрінформ
Український фільм "Випуск'97" режисера Павла Острікова відібраний до конкурсної програми одного з найпрестижніших фестивалів короткометражного кіно - Tampere Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Фестиваль у фінському містечку Тампере заснований у 1969 році. Його метою є просування фільмів, створених кінематографістами-початківцями, та залучення молодої глядацької аудиторії. У програмі фестивалю 120 ретельно відібраних фільмів. На участь у фестивалі щорічно подається більше 3000 заявок", - ідеться в повідомленні.

У фільмі "Випуск’97" йдеться про життя телемайстра Романа, самотність якого  порушує приїзд до провінційного містечка однокласниці Люди. Ніхто про неї не чув уже понад двадцять років, ще з часів шкільного випуску. І тепер Роман намагається не втратити її знову.

Читайте також: Кінолютий: режисер, фігуристка, гірськолижниця і дехто гірше

До цього стрічка вже була відзначена призами: Junior Jury Awards Міжнародного кінофестивалю в Локарно, Швейцарія; Найкращий короткометражний фільм національного конкурсу ОМКФ; Найкращий короткометражний фільм національного конкурсу КМКФ "Молодість: Пролог"; як результат Фестивалю короткометражних фільмів у Левені (Бельгія) фільм номіновано на European Film Academy 2018.

Виробництво фільму здійснила компанія "Kristi Films". Продюсує картину Юрій Мінзянов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-