У Каїрі знову переносять гігантську статую Рамзеса ІІ

У Каїрі знову переносять гігантську статую Рамзеса ІІ

Укрінформ
Складна операція з перенесення на 400 метрів гігантської статуї фараона Рамзеса Другого віком більше 3 тисяч років почалася в районі комплексу пірамід у Гізі, в передмісті Каїра.

Статую завантажили на спеціальні причепи і надійно зафіксували. Стародавній пам'ятник перевозять у вертикальному положенні, щоб мінімізувати навантаження на нього, пише РИА новости.

Перевезення відбувається помпезно — під звуки гімну і військових маршів, на всьому шляху статую супроводжуватимуть кінні вершники в парадній формі.

Це вже друге за останні 15 років перенесення 11-метрової давньоєгипетської статуї. У 2006 році Рамзеса Другого перевезли в район комплексу Гізи з площі біля центрального залізничного вокзалу Каїра, де "фараон" простояв більше 50 років. Тоді рішення про перенесення було прийнято з метою зберегти безцінний артефакт — шум, пил і вібрація від руху поїздів завдавали пам'ятці непоправної шкоди.

Читайте також: Археологи виявили в Єгипті обеліск віком чотири тисячі років

Цього разу статую "пересувають" лише на 400 метрів, щоб встановити її біля вестибюля нового Великого єгипетського музею. Очікується, що гігантський Рамзес Другий велично зустрічатиме відвідувачів музею біля входу.

Відкриття першої черги Великого єгипетського музею заплановано на 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-