Український фільм

Український фільм "Стрімголов" - у конкурсі European First Film Festival

Укрінформ
Створений за підтримки Держкіно фільм "Стрімголов" Марини Степанської бере участь у конкурсній програмі повнометражних фільмів 30-th European First Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Фестиваль проходить з 12 по 21 січня у місті Анже, Франція. До цієї конкурсної програми увійшли 100 фільмів-дебютів європейських режисерів. Показ "Стрімголов" пройшов 15 січня з аншлагом. До складу журі входять такі відомі митці, як Катрін Денев та Аньєс Варда", - ідеться в повідомленні.

Фільм є повнометражним дебютом режисера та автора сценарію Марини Степанської, авторитетне видання Variety назвало його "ковтком свіжого повітря". Це психологічна драма про Київ, у якій 27-річні "негерої" намагаються зробити непростий вибір в умовах "героїчного часу". У фільмі зіграли актори Андрій Селецький, Дар'я Плахтій, Олег Мосійчук, Лариса Руснак, Крістіан Борис.

Читайте також: Фільм "Стрімголов" візьме участь в конкурсі Tbilisi International Film Festival

Фільм уже показали на міжнародних кінофестивалях - 52-му МКФ у Карлових Варах та 8-му Одеському МКФ. Він є учасником конкурсної програми Стокгольмського міжнародного кінофестивалю у номінації "Найкращий фільм" та Міжнародного кінофестивалю Camerimage (Польща) в номінації "За найкращий операторський дебют". Крім того, актриса Дар'я Плахтій за роботу у цьому фільмі отримала приз за найкращу жіночу роль на 22-му Міжнародному фестивалі авторського кіно в Рабаті (Марокко). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-