В Україні знімуть воєнну драму

В Україні знімуть воєнну драму "Андрій Сулейман"

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало контракт з компанією "ТАБОР" про надання державної фінансової підтримки документальному фільму "Андрій Сулейман".

Про це повідомляє прес-служба агентства Держкіно.

"Проект цієї картини став  переможцем десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію - Аліна Горлова, продюсер – Максим Наконечний. Сума державної фінансової підтримки фільму становить 2 млн 251 тис. 484 грн при загальній вартості виробництва 4 млн 73 тис. 167 грн. Реліз фільму запланований на осінь 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Андрій Сулейман народився в Сирії, але після початку конфлікту був змушений переїхати на батьківщину матері Андрія – у Лисичанськ, де через 2 роки теж почалися бойові дії. Зараз Андрієві 20 років і він працює волонтером у Червоному Хресті. Його життя постійно було пов’язане з бойовими діями, і тепер він може зробити свій власний вибір: продовжувати цей шлях чи назавжди забути про війну.

Читайте також: Держкіно дасть грошей на фільм про кримчанку, яка живе в окупації

За словами творців картини, для того, щоб показати наслідки воєнних дій на прикладі однієї родини, знімальна група вирушила в Сирію, до міста, де жила родина Сулейманів: "Ми знаходимо їхній дім та кількох родичів, які вирішили залишитися. Історії Донбасу та Сирії починають йти паралельно, моментами перетинаючись, на схожих долях сирійців та українців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-