Держкіно спонсорує фільм про Чорнобиль

Держкіно спонсорує фільм про Чорнобиль

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало 26 грудня контракт з компанією "Limelite" про надання державної фінансової підтримки повнометражному фільму "Світлячок".

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Проект цієї картини став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створюється у копродукції Угорщини, Німеччини та України. Режисер та автор сценарію фільму - Бенедек Флігауф. Продюсер – Моніка Мекс. Співпродюсери - Ребекка Гаррідо, Володимир Яценко та Олександра Костіна. Сума державної фінансової підтримки проекту становить 9 млн 450 тис. 300 грн. при загальній вартості виробництва 71 млн 971 тис. 780 грн. Реліз фільму запланований на лютий 2020 року", - ідеться в повідомленні.

Дія відбувається в Чорнобилі 3 травня 1986 року. Декілька днів після вибуху реактора. Існує вірогідність другого вибуху, який за потужністю може бути в рази сильнішим за перший. Розшукуються волонтери, які виконають завдання, що стане самогубством.

24-річного Кирила відправлено до Чорнобиля, як і багатьох інших молодих людей його віку. Він не до кінця розуміє, що опинився посеред ядерної катастрофи, і в нього немає часу усвідомити це через хаотичні завдання, які йому ставлять одне за одним. Нічна зміна здається нескінченною, завдання – ірраціональними, а хаос і жорстокість – нездоланними. Коли його нічна варта нарешті закінчується, Кирило раптом отримує ще одне завдання: він має допомогти в операції, де три волонтери зануряться в басейн під реактором. Місія чітка і зрозуміла – вони мають врятувати Європу.

Читайте також: Держкіно дає понад 17 мільйонів на романтичну комедію Зеленського

Режисер стрічки Бенедек Флігауф є володарем "Золотого леопарда" МКФ у Локарно (2007) за фільм "Milky Way" та Срібного Ведмедя Берлінського міжнародного кінофестивалю (2012) за фільм "Just the Wind".

Співпродюсер фільму Моніка Мекс - володарка "Золотого ведмедя" Берлінського МКФ 2017 року за фільм "On Body and Soul", що відібраний цьогоріч до шорт-листа "Оскара" за найкращий фільм іноземною мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-