У Чернігові провели майстер-клас із японської каліграфії

У Чернігові провели майстер-клас із японської каліграфії

Укрінформ
У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка пройшов майстер-клас із японської каліграфії під назвою "Новий рік по-японськи".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила художник-ілюстратор студії дизайну "dWebelki" Юлія Бондаренко, яка проводила цей захід на громадських засадах у рамках Року Японії в Україні.

"Людей прийшло несподівано багато - близько 40 чоловік, і тому нам довелося перейти з відділу документів іноземними мовами у велику читальну залу. Ми навчилися писати ієрогліфи "вічність", "гармонія", "собака" - адже наступним буде рік Собаки. Також навчилися вітати з Новим роком по-японськи і співати японську версію відомої американської різдвяної пісні "Jingle Bells", - розповіла Юлія.

Крім того, чернігівці дізналися про японську породу собак акіта-іно, яку відрізняє надзвичайна вірність. Представником такої породи був знаменитий пес Хатіко, який 9 років чекав свого померлого господаря і про якого знято однойменний фільм.

Ще однією темою, розглянутою на майстер-класі, була новорічна японська кухня. Юлія навчила присутніх писати ієрогліф, що означає їжу, розповіла, що в Японії їдять на Новий рік і що символізує кожна страва.

Читайте також: ЗD-шоу на Софійській площі завершило Рік Японії в Україні

Юлія Бондаренко проживає в Чернігові лише півроку. До приїзду сюди навчалася в Харкові, де співпрацювала з Японським культурним центром. Дівчина вивчає японську мову і мріє відвідати країну Східного сонця. Майстер-клас з японської каліграфії проведено за її ініціативою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-