Проект

Проект "Жовтий автобус": школярі з прифронтових територій зняли 4 фільми

Укрінформ
У рамках волонтерського культурно-освітнього проекту "Жовтий автобус" минулого року школярі з прифронтових територій відзняли 4 фільми, один з яких отримав відзнаку. 

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив ініціатор проекту "Жовтий автобус", український кінооператор Ярослав Пілунський. 

"Ми вже організували два кінотабори, де кожен мав можливість продемонструвати власні таланти та створити короткометражну стрічку. У минулому році ми зняли 4 фільми, було 44 дитини. Одна з картин вже три нагороди отримала на фестивалі. В цьому році ми проводили табір під Києвом", - сказав Пілунський. 

Як зазначив представник Міністерства інформаційної політики, завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Віктор Литвінов, метою проекту "Жовтий автобус" є творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального і творчого розвитку дітей, насамперед  дітей сходу України.

"Жовтий автобус" фактично народився як проект на Донбасі, де він виконує не тільки освітню функцію, але й рятує дітей. Ми, як Міністерство, стикаємося з проблемою дуже низької професійної підготовки саме працівників медіасфери. Є багато напрацювань у проекту "Жовтний автобус" і є структура, як це масштабувати на всю територію України і як нам підняти в першу чергу якісь кадрів саме в медіасфері", - сказав Литвінов. 

Читайте також: Держкіно уклало контракт на фільм «Жовтий автобус» з Іриною Цілик

Проект "Жовтий автобус" - всеукраїнська система онлайн-навчання з творчих дисциплін;  мобільні майстер-класи; творчі конкурси для участі у проектах, що реалізуються дітьми спільно з дорослими митцями;  створення навчальних програм розвитку творчих здібностей і допомога дітям у створенні творчого продукту та його просуванні до масової аудиторії;  робота дитячих творчих центрів; організація дитячих виставок, кінопоказів, фестивалів.   

Захід відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-