Держкіно уклало контракт на фільм «Жовтий автобус» з Іриною Цілик

Держкіно уклало контракт на фільм «Жовтий автобус» з Іриною Цілик

Оновлено
Укрінформ
Держкіно уклало контракт з компанією "Альбатрос Коммунікос Україна" про надання проекту "Жовтий автобус" фінансової держпідтримки в сумі 2 млн 728 тис. 163 грн - загальної вартості виробництва фільму.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Кінопроект повнометражного документального фільму "Жовтий автобус" став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію - Ірина Цілик. Продюсер - Анна Капустіна.  Зйомки фільму триватимуть рік", - зазначається в повідомленні. 

За словами Ірини Цілик, темою розповіді є буденність звичайної дитини в умовах війни і те, як можна допомогти одній людині стати на шлях позитивного мислення і обрання нових цінностей. 

"Ми не ставимо за мету налякати глядача руїнами і не збираємося маніпулювати дітьми. Ми хочемо віднайти для них шлях переможця, візуалізувати життя успішної творчої людини, навчивши долати як емоційні, так  і фізичні перешкоди на шляху до власної мети", - каже режисер.

Творці фільму зазначили, що все почалося з того, що команда "Жовтого автобуса" на чолі з Ярославом Пілунським - оператором та засновником освітньої програми для дітей "Жовтий автобус" -  започаткувала нову систему навчання та допомоги дітям.АЗ

Читайте також: Зняли нові серії легендарного українського мультфільму

Водночас, як нагадав у Фейсбуці голова Держкіно Пилип Ілленко, Ірина Цілик – українська письменниця і режисер. Так, у 2013 році під час міжнародного кінофестивалю Berlinale відбувся перший публічний показ її другого фільму "Помин". У липні 2016 на Одеському кінофестивалі фільм Цілик "Дім" отримав приз у категорії найкращих короткометражних робіт. Окрім фахової та літературної діяльності, Ірина співпрацює також із різними українськими виконавцями і музичними гуртами як поетка-пісенниця, зокрема є автор слів пісні «Повертайся живим» (у виконанні гуртів «Сестри Тельнюк» та «Коzак System»). Протягом квітня-травня відбувся спільний всеукраїнський тур Цілик разом із письменник Юрієм Ізриком, що охопив 27 міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-