У Москві відкрили меморіальну дошку Солженіцину

У Москві відкрили меморіальну дошку Солженіцину

Укрінформ
У Москві відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки Олександру Солженіцину - на Тверській вулиці, у будинку, де він жив.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Пам'ятний знак встановили на стіні будинку, в якому письменник жив на час арешту 1974 року після виходу книги "Архіпелаг ГУЛАГ". З 1994 року в цьому будинку працює Фонд Солженіцина, наступного року – на честь 100-річчя з дня народження письменника – тут, як очікується, буде відкрито його музей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кров убієнних – на прапорі партії Леніна-Сталіна

Перед відкриттям меморіальної дошки Солженіцину активісти "Революційного комуністичного союзу молоді" (РКСМ) розклеїли у Москві листівки з портретом письменника і написом "Літературних власівців геть з Москви!". Наталія Солженіцина, вдова письменника, назвала активістів РКСМ "відморозками".

Солженіцин помер 3 серпня 2008 року у Москві. Перший пам'ятник письменнику в Росії було відкрито 2013 року в Бєлгороді. 2015 року пам'ятник встановили у Владивостоці. Через кілька днів місцевий активіст РКСМ повісив на монумент табличку з написом "Юда". У 2016 році прихильники "комуністичного союзу молоді" встановили опудало з портретом Солженіцина біля входу в музей історії ГУЛАГу. Їх не притягнули до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-