Легендарна режисерка отримала почесного

Легендарна режисерка отримала почесного "Оскара" з рук Джолі

Укрінформ
Французький режисер, сценарист, продюсер 89-річна Аньєс Варда отримала почесну нагороду Американської академії кіномистецтва "Оскара" за внесок у розвиток кінематографа.

Нагороду легендарній представниці французької "нової хвилі" на церемонії у Лос-Анджелесі вручила акторка Анджеліна Джолі, повідомляє кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"За своє життя я здобула багато нагород. Але тут, у "Мецці кіно", у Голлівуді, я отримала найкращу з усіх", - сказала Варда після вручення.

Після цього разом із Джолі вони виконали на сцені імпровізований танок.

Попри поважний вік Варда досі працює - у травні на Каннському кінофестивалі був представлений її новий фільм "Обличчя, села". Стрічка отримала приз "Золоте око" як кращий документальний проект.

Окрім Варда, цьогоріч почесного «Оскара» отримав і ветеран Голлівуду - канадський актор Дональд Сазерленд. Він зауважив, що ця нагорода дуже важлива як для нього самого, так і для всієї його родини, та подякував за неї всім персонажам, яких зіграв.

Читайте також: Наталі Портман отримає премію "Генезис" на мільйон доларів

Мексиканський кінорежисер Алехандро Гонсалес Іньярріту удостоєний нагороди за віртуальну інсталяцію "Плоть і пісок", завдяки якій глядачі "перетворюються" на мігрантів, що намагаються перейти кордон США. Він присвятив свого почесного "Оскара" всім іммігрантам, "чию реальність проігнорували".

Ще одним лауреатом став оператор Оуен Ройзман, який п'ять разів за кар’єру був номінований на нагороду Американської кіноакадемії, але так його і не отримав. Він подякував усім, із ким йому довелося працювати.

Режисер Чарльз Бернетт, отримуючи почесного "Оскара", поділився своєю історією представника афроамериканської громади. Він зізнався, що метою його фільмів було внести позитивні зміни у суспільне життя.

Почесна нагорода Американської кіноакадемії за видатні заслуги в кінематографі була заснована в 1948 році (раніше вона називалася Спеціальною премією) і присуджується правлінням академії. У різні роки її лауреатами ставали Чарлі Чаплін, Волт Дісней, Лоуренс Олів'є, Федеріко Фелліні, Джекі Чан та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-