Гройсман привітав діячів культури з професійним святом

Гройсман привітав діячів культури з професійним святом

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників культури та майстрів народного мистецтва з професійним святом.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Від імені уряду та від себе особисто вітаю з професійним святом - Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва. Українська культурно-мистецька сфера має давні традиції, а її унікальна спадщина давно славиться у світі. Ціла плеяда українських митців збагатила світову культуру неперевершеними музичними, літературними, скульптурними, архітектурними, живописними творами та інсталяціями, чудовим пісенним чи хореографічним виконанням. Українські ж майстри народного мистецтва славляться неперевершеною майстерністю відтворення та переосмислення самобутніх народних мотивів", - йдеться у вітанні Гройсмана.

Читайте також: Порошенко відзначив держнагородами працівників Національної опери

 За його словами, сьогодні в українській культурі та мистецтві відбуваються важливі світоглядні трансформації: відновлюються давні традиції і формуються нові, що відповідають темпу епохи. "Українські колективи продовжують підкорювати найкращі світові музичні фестивалі, твори наших письменників перекладаються на десятки світових мов, а українське кіно знову поступово здобуває визнання за межами країни. Упевнений, що не останню роль у цих процесах відіграють заходи, які реалізуються для підтримки україномовного продукту на радіо та телебаченні. Тому уряд і надалі здійснюватиме підтримку культурних ініціатив в Україні, адже сучасний, ефективний і креативний культурний менеджмент є запорукою подальшого розвитку нашої культури та суспільства загалом", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-