СБУ розповість, як виконує наказ про особливості гастролей росіян

СБУ розповість, як виконує наказ про особливості гастролей росіян

Укрінформ
Служба безпеки вважає підписання Президентом України закону щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора важливим кроком у протидії російській гібридній війні і невдовзі опублікує практичний механізм його реалізації з боку СБУ.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"СБ України вважає підписання Президентом України Закону «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора» важливим кроком у протидії російській гібридній війні в інформаційній сфері та забезпеченні національної безпеки України", - написала Гітлянська.

За її словами, найближчим часом СБУ опублікує на веб-сайті практичний механізм реалізації закону у частині що знаходиться у компетенції Служби.

Читайте також: Лоліті Мілявській заборонили в'їзд в Україну на три роки

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 жовтня ухвалила закон щодо гастрольних заходів в Україні, який запроваджує обов'язкову перевірку російських виконавців на предмет порушення українського законодавства.

У документі визначаються, зокрема, особливості організації і проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора. Так зазначено, що організатор гастролей у випадку, якщо їх учасником є громадянин держави-агресора, має не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення заходу подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-