У Нацопері презентували перший том енциклопедії до 150-річчя театру

У Нацопері презентували перший том енциклопедії до 150-річчя театру

Фото
Укрінформ
У Національній опері України відбулась презентація пам'ятних монет, серії поштової марок та першого тому енциклопедії «Національна опера України» (А-К), випущених до 150-річчя театру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні Національна опера перебуває у зеніті свого  розквіту і займає гідне місце серед кращих театрів Європи і світу. Ми можемо сміливо говорити про це з огляду на те, що ніколи за останні 30-40 років  не було таких високих показників заповнення залу і, відповідно, доходів, як зараз. Ніколи театр не мав такої широкої гастрольної діяльності, як зараз", - заявив у виступі на презентації генеральний директор театру Петро Чуприна. 

Він додав, що презентовані з нагоди ювілею Національної опери і монети, і марка ще довго, "можливо сотні років", нагадуватимуть про 150-річний ювілей флагмана музично-театрального мистецтва нашої країни. 

Заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу НБУ Вікторія Сузанська у свою чергу розповіла, що до ювілею театру Національний банк України випустив дві пам'ятні монети зі срібла з локальною позолотою номіналом 20 гривень та нейзильберу номіналом 5 гривень.

На обох монетах на аверсі розміщені вгорі - малий Державний Герб України, в центрі на дзеркальному фоні - будівля театру, а  внизу  номінал монети. На реверсі монет зображена глядацька зала, а над нею розміщена алегорична композиція у вигляді геральдичних грифонів, які тримають у лапах ліру як символ музичного мистецтва.  

Учасники презентації ювілейної продукції також провели спецпогашення поштової марки, серію яких та маркований конверт випустила ПАТ «Укрпошта». 

Читайте також: Нацопера в листопаді запрошує на ювілейний гала-концерт і поновленого «Фауста»

Презентація монет, поштових марок та першого тому енциклопедії “Національна опера України”и / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада у театрі відбудеться гала-концерт з нагоди 150-річчя Національної опери України.

4 липня Президент України видав Указ "Про відзначення 150-річчя Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-