Аргентинський танцювальний колектив CheMalambo вперше виступить в Україні

Аргентинський танцювальний колектив CheMalambo вперше виступить в Україні

Укрінформ
Аргентинський танцювальний колектив CheMalambo вперше виступить в Україні з двома концертами, які відбудуться у суботу, 11 листопада, у столичному Жовтневому палаці.

Про це заявив на прес-конференції у понеділок, 6 листопада, посол Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року Аргентина і Україна відзначають дві дуже важливі дати – 25-річчя встановлення дипломатичних відносин і 120 років прибуття перших українських мігрантів в Аргентину. З цього приводу ми організували багато культурних заходів, і приїзд CheMalambo  - один з них», - сказав дипломат.

Він розповів, що танець Malambo дуже важливий для аргентинської культури. Традиційно його виконували тільки чоловіки в супроводі гітари та ударних інструментів. Танець доволі складний  - це динамічна суміш віртуозної техніки ніг, ритмічного степу, барабанних ритмів та пісень. 

Читайте також: Нацопера в листопаді запрошує на ювілейний гала-концерт і поновленого «Фауста»

Стиль танцю зародився приблизно у 17 столітті у пампасах зі змагальних дуелей аргентинських пастухів гаучо, які випробували свою силу, спритність і витривалість. Пізніше до нього додались швидкі чіткі рухи ніг у ритмі кінського галопу. 

За словами Хосе Алонсо, колектив CheMalambo вже понад 10 років з величезним успіхом представляє аргентинське мистецтво танцю в Европі, США та Азії і буде радий познайомити з ним українського глядача. 

«Це надзвичайно якісне шоу міжнародного рівня», - запевнив дипломат.

Виступи CheMalambo відбудуться 11 листопада о 15 і 19 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-