Скандал з ніжинським ансамблем у Празі: поїздку організовувала львівська фірма

Скандал з ніжинським ансамблем у Празі: поїздку організовувала львівська фірма

Укрінформ
Організатором поїздки ніжинського ансамблю "Народна криниця" до столиці Чехії, де їм запропонували виступати у Російському науково-культурному центрі, було львівське творче об’єднання "Галицькі музи".

Про це на прес-конференції у Чернігові розповіла керівник ансамблю Ольга Синиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми були запрошені в Чехію творчим об’єднанням "Галицькі музи" (м. Львів) на участь у міжнародному фестивалі. Всі договори, всі проплати були зроблені. Перед тим як почати працювати з цією фірмою, я читала про неї відгуки, все було нормально, навіть з Чернігівської області колективи з ними їздили. Чому директор нас так підставив, я зараз сказати не можу. Але я вважаю, що це - підстава", - сказала Синиця.

За її словами, у Празі їй повідомили, що концерт буде о 14-й годині в університеті, а потім перенесли його на 18-ту. Коли ж артисти приїхали за адресою, то побачили російські прапори. Підійшовши до будівлі, Синиця прочитала на табличці, що це - російський науково-культурний центр. Рішення не виходити з автобуса й не виступати там було прийняте моментально.

Читайте також: Скандал з українцями в Празі: ніжинський ансамбль привезли в Росцентр

Потім колективу ще не раз телефонували і просили приїхати в той центр на концерт. Аби не загострювати ситуацію, керівник ансамблю сказала, що захворіли солісти.

За словами директора департаменту культури, туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА Олександра Левочка, ансамбль "Народна криниця" багато років діє на базі Ніжинського коледжу культури та мистецтв ім. Заньковецької. Він учасник різних міжнародних фестивалів та конкурсів. В ситуацію, яка змусила ансамбль, не виступивши, поїхати додому, колектив потрапив уперше.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Олександр Кодола написав у Facebook, що до нього звернувся посол України в Чехії Євген Перебийніс з приводу того, що Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня мав виступати в Празі в Російському центрі культури. Причому Посольство України про це поінформовано не було.

У скані сторінки Російського центру науки й культури в Празі, яку розмістив Кодола, йдеться, що "виступ був скасований в останній момент через раптове захворювання учасників колективу, викликане ураганом, який пройшов у Празі 29 жовтня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-