Скандал з українцями в Празі: ніжинський ансамбль привезли в Росцентр

Скандал з українцями в Празі: ніжинський ансамбль привезли в Росцентр

Укрінформ
У неприємну ситуацію потрапив ніжинський ансамбль "Народна криниця" у чеській столиці Празі - там українським артистам приготували для виступу сцену Російського культурного центру.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Олександр Кодола. 

"До мене звернувся Посол України в Чехії Євген Перебийніс. Виявляється, Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня мав виступати в Празі в Російському центрі культури! Причому наше Посольство України про це поінформовано не було. І лише якимось чудом цей концерт зірвався і вдалося уникнути скандалу", - йдеться у пості народного депутата.

У скані сторінки Російського центру науки й культури в Празі, яку розмістив Кодола, йдеться, що "виступ був скасований в останній момент через раптове захворювання учасників колективу, викликане ураганом, який пройшов у Празі 29 жовтня".

Як повідомив заступник директора Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. Заньковецької Михайло Сукретний, ансамбль був дійсно запрошений до Чехії, але де саме відбуватиметься захід, його учасники не знали. Дізналися про це лише в Празі і, звичайно, від концерту відмовились.

Начальник департаменту культури, туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко припускає, що то була провокація зі сторони організаторів.

"Вони їхали на один захід, а коли приїхали, організатори поміняли місце. І коли вони стали наближатися до нової адреси, побачили прапори, в тому числі російські, розвернулися і поїхали", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-