Вайнштейн позивається до

Вайнштейн позивається до "своєї" компанії

Укрінформ
Американський кінопродюсер Харві Вайнштейн, який опинився в центрі секс-скандалу, подав позов до заснованої ним The Weinstein Company, з якої його звільнили.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на Reuters.

"У позові Вайнштейн вимагає надати йому інформацію і документи, які, на його думку, можуть захистити його й компанію від шкоди від несправедливих судових рішень. Зокрема, в позові згадується його переписка, яка, на думку Вайнштейна, може реабілітувати його і компанію", - йдеться в повідомленні.

Вайнштейн також хоче встановити правомірність його звільнення з компанії і з'ясувати, чи передавали співробітники будь-яку конфіденційну інформацію журналістам.

Читайте також: Про домагання Вайнштейна заявили не тільки актриси - вже більше 40 жінок

Позов був поданий наступного дня після того, як на The Weinstein Company подала в суд актриса Домінік Хьюетт, яка розповіла, як продюсер домагався її та примушував до сексу. Хьюетт стверджує, що компанія знала про поведінку продюсера, але не запобігла новим випадкам домагань.

Нагадаємо, розслідування про домагання Вайнштейна на початку жовтня майже одночасно опублікували The New York Times і The New Yorker. Після цього десятки жінок заявили про домагання з боку продюсера, в тому числі актриси Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Меріл Стріп і багато інших. Більшість з них звинуватили продюсера в домаганнях, але кілька жінок заявили, що він зґвалтував їх. Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу.

The Weinstein Company звільнила Вайнштейна та виключила його з ради директорів. Повідомлялося, що керівництво розглядає можливість продажу компанії. Харві Вайнштейн, поряд зі своїм братом Бобом, залишається одним з головних акціонерів The Weinstein Company.

Американський таблоїд TMZ також писав, що в контракті продюсера з The Weinstein Company містився пункт про можливі позови проти нього щодо сексуальних домагань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-