У контракті Вайнштейна були прописані штрафи за домагання до $1 мільйона

У контракті Вайнштейна були прописані штрафи за домагання до $1 мільйона

Укрінформ
У контракті голівудського продюсера Харві Вайнштейна з кінокомпанією The Weinstein Company за 2015 рік було прописано положення, згідно з якими компанія і сам Вайнштейн має сплатити штраф у разі судового позову за сексуальні домагання.

Про це повідомляє TMZ.

Так, за умовами контракту, з яким вдалося ознайомитися виданню, якщо дії Вайнштейна щодо жінок призводять до позову на кінокомпанію, продюсер повинен заплатити штраф. За перший такий випадок співзасновник компанії повинен буде сплатити $ 250 тисяч, за другий - $500 тисяч, а за третій - $750 тисяч.

Примітно, що у разі повторення випадків непристойної поведінки з боку Вайнштейна — четвертий і більше — кожний наступний інцидент коштуватиме йому вже по мільйону доларів.

Контракт своєрідно “захищав” Вайнштейна, обіцяючи йому звільнення тільки у разі «матеріального шахрайства” щодо компанії. У разі ж сплати компанія зобов’язується не зміщувати його з поста співголови.

Читайте також: "Нас атакували. Йде війна": Морган Фріман виступив з різкою критикою РФ

Нагадаємо, нещодавно навколо особи Вайнштейна спалахнув скандал, після того, як The New York Times опублікував інтерв'ю голлівудської актриси Ешлі Джадд. Після неї про випадки сексуальних домагань режисера заявили Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Меріл Стріп та інші.

Згодом рада директорів Weinstein Company ухвалила рішення припинити трудові відносини з Харві Вайнштейном.

Продюсер свої помилки визнав, щоправда, згоден не з усіма наведеними The New York Times фактами. Відтак, намагатиметься стягнути з видання $50 мільйонів “компенсації”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-