Кінофестиваль Docudays UA мандрує Тернопільщиною

Кінофестиваль Docudays UA мандрує Тернопільщиною

Укрінформ
14-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стартував у райцентрі Заліщики на Тернопільщині.

Про це повідомляє видання "Золота пектораль"

«Фільм-відкриття цьогорічного мандрівного фестивалю «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова. Фільм розповідає про українського режисера, засудженого у Росії до 20 років перебування у тюрмах суворого режиму за сфабрикованими ФСБ звинуваченнями. Стрічка була номінованою на міжнародну премію «Silver Eye-2017», якою відзначається кращий документальний фільм Східної і Центральної Європи. Його побачать мешканці Заліщиків сьогодні, у перший день мандрів Docudays UA Тернопіллям», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Ризі на фестивалі Дні українського кіно підтримали Сенцова

Також повідомляється, що програма фестивалю передбачає не лише перегляд та обговорення кінофільмів. У багатьох його локаціях планується представлення нових книжок. Загалом у цьому фестивальному сезоні географія мандрів Docudays UA Тернопіллям охопить усі південні райони області.

Мандрівний фестиваль на Тернопільщині завершиться 3 листопада, – у найбільшому райцентрі області - Чорткові. Фільм-закриття фестивалю – «Війна химер» Анастасії та Марії Старожицьких. Це – особиста історія однієї з режисерок, яка переосмислює власний травматичний досвід, пов’язаний із війною на Донбасі. «Війну химер» презентуватимуть самі авторки на фестивальній зустрічі у місцевому кафе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-