Дні українського кіно вперше пройдуть у Ризі

Дні українського кіно вперше пройдуть у Ризі

Укрінформ
У столиці Латвії Ризі 13-15 жовтня вперше пройдуть Дні українського кіно. Перед відкриттям заходу відбудеться латвійсько-український круглий стіл про проблеми кіно.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час фестивалю, що відкриється о 18 годині у кінотеатрі Splendid Palace, буде представлено шість фільмів, чотири з яких створені впродовж останніх двох років. Вхід на всі перегляди вільний.

Під час круглого столу Україну представлятимуть відомі кінематографісти на чолі з головою Державної агенції з питань кіно Пилипом Іллєнком: кінорежисер Сергій Буковський, актриса театру і кіно Римма Зюбіна, продюсер, член Української кіноакадемії Андрій Суярко, продюсер Генадій Кофман.

У перший день фестивалю покажуть кращий український документальний фільм року "Головна роль" Сергія Буковського, а також стрічку, що стала класикою національного кінематографа, - "Білий птах з чорною ознакою" Юрія Іллєнка.

Читайте також: "Будинок "Слово": світова прем'єра відбудеться на Варшавському кінофесті

14 жовтня глядачі переглянуть "Побачення на Чумацькому Шляху" Яніса Стрейча, "Вагрич та чорний квадрат" Андрія Загданського. В останній день запланований показ стрічок "Червоний" Зази Буадзе та "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка.

Проект організовано у співпраці Ризької Думи, Державного агентства України з питань кіно та комунального підприємства "Київкінофільм" за підтримки Міністерства закордонних справ України, громадських організацій, в тому числі Об’єднання українських товариств Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-