Халпахчі розповів про фільм відкриття

Халпахчі розповів про фільм відкриття "Молодості. Пролог" із російським актором

Укрінформ
21-22 жовтня 2017 року відбудеться спеціальна подія "Молодість. Пролог" - презентація 47-го КМКФ "Молодість", що проходитиме з 27 травня до 3 червня 2018 року. 

Це два повноцінні дні, які відкриються світовою прем'єрою українського фільму "Мир вашому дому!" Володимира Лерта в Національній опері, заявив на прес-конференції у четвер генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі. 

"Завдання кінофестивалю "Молодість" - підтримувати українську кіноіндустрію. За всі 25 років нам дуже нечасто вдавалося відкривати фестиваль українською картиною. І це саме той фільм, який потребує уваги в Україні. Не тільки тому, що він є екранізацією великого письменника Шолом-Алейхема, а й тому, що він зображує ту Російську імперію, наслідки якої сьогодні так чудово відтворює президент Путін... Фільм, безумовно, проукраїнський. Те, що там зіграв Князєв, це дуже прикра ситуація... Але, як ви знаєте, в Росії не дозволили прокат фільму "Мир вашому дому!" саме через те, що там є символ Держкіно - тризуб. І я не думаю, що ми маємо ховати голову в пісок, коли є український фільм, в якому з'являється актор, який чудово зіграв роль Тев'є-Тевеля", - сказав Халпахчі, відповідаючи на запитання про виконавця головної ролі - російського актора Євгена Князєва, який 2014 року опинився серед підписантів листа на підтримку Путіна і анексії Криму.   

Халпахчі додав, що "коли дивилися цей фільм, не звернули увагу на факт про підпис пана Князєва", але прізвища актора немає у списках СБУ, у чорному списку, у списку "Миротворця" і "ця людина, на відміну від Михалкова та інших, не виступала із заявами проти України". 

Як розповів продюсер та інвестор фільму "Мир вашому дому!" Юрій Карновський, проект підписали 2013 року, і Держкіно виділило кошти 2013 року - до анексії Криму і війни на Донбасі;  Євгена Князєва затвердили на головну роль теж 2013-го і цього ж року було знято третину фільму. 

"Коли 1 березня 2014 року Рада Федерації офіційно дозволила Путіну ввести війська в Україну, Князєв, за його словами, фактично нічого не підписував. Йому, як і іншим, телефонували з Мінкультури Росії і запитували щодо думки про цю ситуацію. Його запитали, чи він за війну в Україні чи проти. Природно, він сказав, що проти. Він не бачив жодного тексту. Все це було на віртуальному рівні, і ніхто не перевіряв, хто підписував", - пояснив  Карновський.

За його словами, Князєв літав до Києва на зйомки 13 разів у 2015 і 2016 роках, і жодних питань у СБУ до нього не виникало. "Крім того, до підписання угоди з нашою компанією "Лерт - Карновський" і Держкіно ми напряму кілька разів виходили на СБУ, на Держприкордонслужбу, на волонтерські рухи - і до цієї людини жодних питань не було", - сказав продюсер. 

Читайте також: Героїв фільму «Сторожова Застава» зобразять на поштовій марці

Як уточнив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, у 2013 році від держави на фільм  "Мир вашому дому!" було виділено майже 9 млн грн, після цього фінансування фільму лягло повністю на плечі Юрія Карновського. 

"Проект започатковувався з самого початку під Богдана Сильвестровича Ступку. Починаючи з 2014 року у фільмах, які знімаються за підтримки Держкіно, не присутні російські актори", - зазначив Неретін.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-